Imatge de perfil de Juan Urdangarin amb el rostre neutre

Juan Urdangarin no sap on amagar-se després d'un inesperat gir a casa seva

Juan Urdangarin rep amb sorpresa les darreres paraules del seu pare

Els que coneixen els fills de la infanta asseguren que Juan Urdangarin és el més sensible de tots. Va viure una situació molt delicada quan el seu pare va ingressar a la presó, un fet que va acabar marcant tota la seva vida.

 

Les darreres fotos del seu pare de la mà d'Ainhoa Armentia li han fet molt de mal. Però recentment ha comprovat com la situació feia un gir radical a les seves vides. Iñaki reapareixia per mostrar el seu penediment i admetre que havia comès un «greu error», segons 'Vanitatis'.

Així ho ha fet saber a Juan, a la resta dels seus fills i a la infanta. En aquests moments, l'únic que li passa pel cap és tornar al seu costat. Per això està disposat a demanar perdó.

Va confessar al seu cercle més proper que se sent «avergonyit» pels seus actes. No n'està orgullós, per la qual cosa ara tots els seus esforços se centren a aconseguir la reconciliació.

Muntatge d'Iñaki Urdangarin i el seu fill.
Iñaki Urdangarin i el seu fill, Juan Urdangarin, han estat força distanciats darrerament. | CatalunyaDiari 

Quan va saber de l'existència de les conegudes fotografies va reaccionar immediatament. «Quina bajanada», admetia a alguns dels seus amics. Amb alguns hi té una gran confiança des de fa anys, però en aquesta ocasió li costa molt reconèixer la infidelitat.

No està gens còmode parlant del tema. Principalment perquè s'ha adonat que ha actuat malament i de les conseqüències que pot tenir el seu comportament, afirmen alguns dels seus familiars a aquest mitjà.

Iñaki Urdangarín.
Juan Urdangarin és qui pitjor ha viscut la ruptura dels seus pares. | Europa Press 

Només sortir les fotografies, va decidir posar el punt final a la seva relació amb Ainhoa. Es va tractar d'alguna cosa passatgera, que va començar com una simple amistat que va ser incapaç de frenar. Tots dos ho veuen ara com un error que mai no devia passar.

Juan Urdangarin i la resta dels seus germans han intentat ser molt comprensius amb el pare. Saben que no està passant pel seu millor moment. Creuen que després de sortir de la presó es va mantenir un cert distanciament en el matrimoni.

Ell va haver de quedar-se a Espanya per motius jurídics, mentre que Cristina continuava amb la seva vida a Ginebra. Havien posat moltes esperances en la nova etapa que començarien una vegada que sortís de presó. Pensaven que es recuperaria la normalitat en poc temps, però no va ser així.

Iñaki va haver de fer front a un reclutament en una presó de dones, sense contacte amb ningú i, després, va venir la pandèmia. Per això, la sensació de solitud es va multiplicar amb el pas dels dies.

Només aconseguir el tercer grau va marxar a Vitòria, on va trobar acomodament al costat dels seus, de la seva mare i germans. També trobaria una feina al despatx d'advocats on va conèixer Ainhoa. Però no tot era tan bonic com es pensava.

Fotomuntatge de la Infanta Cristina, Juan Urdangarin i Iñaki Urdangarin
Juan confia que tornin a ser una família unida. | La Noticia Digital 

Juan Urdangarin es va perdre molts moments amb el pare

Durant el temps de presó es va adonar de moltes coses. Es tractava d'un pare allunyat de Juan Urdangarin i de la resta de fills, possiblement als millors anys de les seves vides. També apreciava com la seva dona s'enfonsava per culpa seva.

Durant el tancament es va obsessionar amb l'exercici. Era l'única manera de mantenir el cap al seu lloc i passar el temps. Havia de romandre allunyat de la resta de reclusos per no ser objecte de burles.

En sortir, se li va plantejar un escenari amb què no comptava. Vivint amb la seva mare i depenent de la seva família. Va necessitar ajuda per aconseguir una feina i un salari humil.

Juan Urdangarin vol que tornin a ser tots una pinya, com ho van ser al passat. Ara, Iñaki ha reflexionat i té clar quin és el seu lloc, al costat dels seus i de Cristina.