Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del personaje

Juan y Medio, la malaltia que ha portat en silenci durant molts anys

Juan y Medio revela que pateix un problema de salut a la pell a través d'una carta

Juan y Medio és un veterà presentador espanyol que sempre s'ha caracteritzat per ser polifacètic i espontani davant de les càmeres. Cau especialment bé i ha fet carrera a diversos mitjans espanyols, però especialment a Canal Sur i TVE.

El comunicador no acostuma a tenir problemes a l'hora parlar de certs aspectes de caràcter personal que gairebé ningú sap. Fa un parell d'anys, va confessar que pateix un contratemps crònic sense donar-li molta importància.

Ara, ha decidit parlar obertament de l'afecció crònica amb què conviu des de fa anys i ha volgut sensibilitzar la gent. El presentador de Canal Sur pateix vitiligen, una afecció rara de la pell que només afecta l'1 % de la població.

Foto del presentador
Juan y Medio, una cara reconeguda de la televisió espanyola que pateix un problema crònic | Cedida

El vitiligen es caracteritza per la pèrdua lenta de melanòcits, les cèl·lules que s'encarreguen de donar color a la pell. És una afecció de la pell causa l'aparició de taques blanques per la falta de pigmentació i avui dia no té cura. «Tinc vitiligen, i què?», explica el presentador quan li pregunten.

Juan y Media es sincera en una carta oberta: «Tinc vitiligen, i què?»

Segons l'afecció avança, la pell va perdent el color normal i es creen taques blanques. En casos extrems, arriba a una despigmentació total de la pell, com li passa a la model Winnie Harlow.

Muntatge amb fotos del presentador
Juan y Medio revela que pateix vitiligen en una carta | Cedida

El presentador va explicar el contratemps de salut a través d'una carta escrita a l'Associació de Pacients de Vitiligen a Espanya (ASPAVIT). «Tinc vitiligen i em dirigeixo a tots vosaltres amb l'esperança que les meves paraules us animin a enfrontar-vos al vitiligen», confessava.

En aquesta carta, el veterà presentador de Canal Sur explica la seva experiència més íntima per animar les persones que la pateixen. Vol que aquells que pateixen aquesta malaltia no s'amaguin. «Ningú m'ha rebutjat mai per les meves taques», prosseguia.

«Crec fermament que una diferència en el to de la meva pell en zones molt concretes del meu cos no em fan ni millor ni pitjor per als altres. Les meves parelles no em van deixar per això, no em van fer fora de cap feina. No m'han impedit entrar o sortir a cap recinte», sostenia fa uns mesos.

Juan y Medio pateix un altre problema de salut que soluciona amb alces a les sabates

Però no només se'l coneix per la malaltia de vitiligen. Un altre aspecte ocult de la seva vida de Juan y Medio és que ha d'utilitzar alces per dins de les sabates.

La causa és una complicada lesió que va patir fa anys mentre patinava.

Joan i Mig amb camisa blava i mirant cap amunt
Juan y Medio pateix coixesa a causa d'una complicada lesió| RTVE

«Estava fent classe i vaig caure parat. Em vaig partir el fèmur i es va produir una hemorràgia interna. Vaig veure la mort, però sense desesperació», va confessar després de parlar de l'operació quan es va quedar coix, cosa que no li ha impedit presentar amb normalitat.

Juan y Medio no té més remei que posar-se unes alces perquè no es noti gaire la coixesa quan es posa davant d'una càmera.

EL VÍDEO DEL DIA