Julia Otero ha viscut uns temps gens fàcils a l'última etapa de la seva vida després de veure com li diagnosticaven un càncer de còlon quan menys ho esperava.
La veterana comunicadora es posava fil a l'agulla i deixava la ràdio per un temps per començar un tractament que es va allargar més del previst.
Julia Otero sempre ha destacat per ser una de les professionals del periodisme que més afecte ha despertat entre els oients. És una periodista de pes que, amb la seva trajectòria, ha sabut donar a la seva audiència el que busca en una professional com ella, rigor i saber estar davant d'un micròfon.
Julia Otero confessa el que va passar al metge quan va patir el càncer
Julia Otero va començar treballant molt aviat als mitjans de comunicació, i especialment a la ràdio. I és que no havia complert els 18 anys quan debutava a Radio Sabadell.
«Vaig començar a la radio quan era menor d'edat, amb 17. I només li va ser infidel quan me'n vaig anar a la televisió, però la ràdio sempre hi ha estat», confessava la locutora en un conegut digital balear.
Aquest dimarts, Julia Otero ha començat un nou curs radiofònic amb el seu programa de Onda Cero i ho feia desplaçant-se fins a Palma de Mallorca. Aquesta iniciava temporada i ho feia amb un programa en directe des del Palau de Congressos de la ciutat esmentada.
Hores abans d'asseure's davant de micròfon, la periodista ha parlat llargament sobre el més dur de la malaltia en un mitjà digital. I ha fet alguna pinzellada sobre quan pensa retirar-se de la professió.
«Us recordo que un càncer són cinc anys»
«Li he vist les orelles, la cua, he vist el llop sencer. El 2021 ha estat duríssim, les teràpies i la curació d'un càncer de còlon és un passatge duríssim. Un ha de resistir autèntiques agressions per curar-se, i jo no diria mai que he superat el càncer».
La periodista gallega explicava, al seu torn, que «he superat el primer episodi, cada tres mesos, com qualsevol persona que té un càncer, em revisen sencera. Però us recordo a vostè, i a qualsevol persona que ens estigui llegint, que un càncer són cinc anys», admetia.
«Superat aquest temps, tampoc tens la certesa que estigui vençut perquè hi ha cèl·lules viatgeres i alguna es pot dirigir a algun lloc per colonitzar-lo. Visc i no hi penso llevat de mitja hora abans que em facin un TAC», ha expressat.
Sobre la retirada, Julia Otero no dona una data i només vol viure el present que li ha concedit la vida després de passar-ho realment malament.
Parla de la possible retirada després de passar el pitjor del càncer
«Sí, és clar, per descomptat, però això esperem que arribi. Sens dubte deixaré jo la ràdio abans que la ràdio em deixi a mi. Això ho tinc molt clar, cal anar-se'n amb bon gust de boca», ha observat la gallega.
Per acabar, també s'ha referit a la situació actual de la ràdio, de la qual reconeix que no està passant pel seu millor moment. No defuig el problema, i sap que serà difícil vèncer les opcions d'informació i entreteniment que ofereix el mercat avui en dia.
«Jo faig broma amb els meus oients, i els dic que faig un podcast en directe de quatre hores cada dia. A la ràdio la maten des que es va inventar la televisió. La salut la van definint els professionals de la ràdio», ha sentenciat Julia.