Primer pla de Julia Otero amb posat seriós

Julia Otero no pot reprimir les llàgrimes en directe en saber la veritat

Julia no va poder contenir l'emoció davant dels seus oients

Julia Otero sorprenia fa uns dies els seus oients després de posar-se a plorar en directe. La comunicadora era incapaç de contenir les llàgrimes després de l'última notícia que li havien donat. Era la primera vegada que li passava això davant d'un micròfon.

Rebia al seu programa l'escriptor Alejandro Palomas, que ha publicat recentment el seu llibre Eso no se dice. Hi aborda la història de la seva infància, que va estar marcada per abusos sexuals, a més de l'especial relació que mantenia amb la seva mare.

Julia tenia una gran seguidora en aquesta dona, que sempre l'escoltava a la ràdio. Va morir fa un any i mig, després que emmalaltís de càncer. Palomas va revelar que durant els darrers mesos de vida s'havia dedicat a cuidar-la, sempre molt pendents de la periodista d'Onda Cero.

L'escoltaven cada dia mentre compartien vivències. No obstant això, sí que hi va haver una cosa que va arribar a emocionar molt la locutora. L'escriptor va comunicar que li portava de regal un llibre dedicat per la seva mare que incloïa un missatge per a ella.

Va ser una cosa que la presentadora no s'esperava gens. I és que es va veure molt sorpresa per les paraules d'Alejandro Palomas. «El dia que el tractament va deixar de funcionar va ser el mateix dia que vas anunciar que tenies càncer», va assenyalar. Admetia que la seva mare li havia dit sempre que no arribaria a triomfar fins que la gallega l'entrevistés al seu programa.

Julia Otero
Julia Otero es va emocionar amb la dedicatòria d'una oient | GTRES

Aquell dia va arribar fa poc. Allà, l'escriptor va descriure com s'havia fet aquesta dedicatòria. La història que narra resulta molt emocionant, fins al punt que la locutora no va poder contenir les llàgrimes.

Julia Otero va fer tot el possible per no trencar-se en directe. L'escriptor va explicar que la seva mare li va dir que «si algun dia finalment em feies una entrevista, que li portés un llibre dedicat per ella». Recentment, va decidir reorganitzar la biblioteca i va ser quan va trobar aquest tresor.

«Es tractava d'un llibre dedicat a tu per la meva mare». No hi havia reparat fins aleshores i  no va dubtar a anunciar-ho a la periodista.

Li va fer entrega d'aquest exemplar. Ella es va encarregar de llegir el que portava escrit, però ja es va emocionar poc després de començar. «Estimada Julia, que bé que et quedis al món», va dir abans que se li trenqués la veu.

Julia Otero.
D'aquí a poc temps es podrà veure Julia Otero a la televisió | Antena 3

Tot i fer tants anys que està a la professió, va indicar que mai havia plorat en públic. Va confessar, a més, que guardarà per «sempre» amb molt d'afecte el llibre amb aquesta dedicatòria de la mare de Palomas. Era una prova més de la molta admiració que senten per ella els seus seguidors i de l'afecte que li fan arribar cada dia.

Julia Otero emprèn un nou projecte

Julia Otero es prepara per a un nou desafiament professional que la portarà de nou a la televisió. Però, que ningú es preocupi, que no deixarà la ràdio. Ara, les portes de TVE se li obren un altre cop, després que debutés a la cadena pública el 1988.

Es posarà al capdavant d'un espai que portarà el títol d'El día que... i servirà per recordar la història del nostre país. Aprofiten l'arxiu de l'ens per fer un repàs de com era la societat espanyola a través de fragments televisius.

Constarà de 13 entregues i començarà a emetre's a partir de l'any que ve. De moment, no hi ha data d'estrena ni horari.

Julia Otero torna a la que va ser casa seva després d'una dècada allunyada de TVE. L'últim projecte que va dirigir va ser Entrevista a la carta, on els convidats escollien les preguntes formulades per altres cares conegudes.