Julia Otero

Julia Otero rep una notícia que la deixa glaçada: no hi ha solució

Julia Otero s'enfronta a una situació a què no troben solució

Julia Otero ha passat per una etapa personal molt complicada. La presentadora va patir una malaltia que la va mantenir allunyada de la seva professió durant uns quants mesos. El seu retorn als mitjans ha estat motiu d'alegria, però ara hi ha alguna cosa que no esperava i que ho canvia tot.

Un any després d'explicar als seus oients que estaria apartada un temps de la ràdio, Julia Otero va tornar al seu programa a Onda Cero. La periodista va tornar a posar-se davant dels micròfons i va reprendre la rutina de treball. Aquest mes de gener passat, i després de gairebé 10 anys, va tornar també a Televisió Espanyola, el seu últim treball per a la cadena pública va ser Entrevista a la Carta.

Julia Otero va tornar a la televisió pública després de més d'una dècada

'Días de Tele' es va convertir en la gran aposta de Televisió Espanyola per a l'any 2023. Un programa que compta amb un pressupost setmanal de 423.000 euros i per al qual s'han aprovat 13 entregues. En total, es tracta d'un contracte de 5,5 milions d'euros.

El programa, que ocupa el prime time de La 1, recupera esdeveniments històrics, grans esdeveniments i moments únics que vam veure a través de la televisió. Un espai que reflexiona sobre l'impacte de les notícies que han marcat els darrers 50 anys i els personatges que apareixen als nostres records, vistos des de la perspectiva actual.

El primer dia d'emissió de 'Días de Tele' va ser un èxit, més d'un milió d'espectadors van assistir a l'estrena del programa. Julia Otero va explicar en la seva reaparició a la televisió amb el Petit Nicolau. El programa va aconseguir un rotund 11,5% de share que feia veure amb optimisme una solució a una franja horària complicada.

Imatge de Julia Otero al seu nou programa, 'Días de Tele'
Julia Otero només va obtenir bones dades d'audiència el dia de l'estrena de 'Días de Tele' | RTVE

Tot i això, des de la seva segona setmana, l'espai no ha tornat a arribar a les dues xifres i el seu màxim no ha arribat al 8%. A 'Dies de Tele' li està passant el mateix que a altres programes, els seus resultats són decreixents. Cada setmana les dades de quota de pantalla van caient en picat.

Una situació insostenible que empitjora cada setmana

Ni tan sols la presència de Rocío Carrasco aprofitant la data del Dia de la Dona va aconseguir aixecar les dades d'audiència dimecres passat. La presència de la filla de Rocío Jurado al programa de Julia Otero a La 1 havia aixecat molta expectació. Ella, juntament amb altres noms molt populars, està inclosa a la llista de personatges vetats de Mediaset.

Imatge de Julia Otero entrevistant Rocío Carrasco
Julia Otero va entrevistar Rocío Carrasco amb motiu d'El dia de la Dona | TVE

Tot i així, el programa va perdre sis dècimes, va baixar fins al 6,8% de quota de pantalla amb 854.000 espectadors. 'Días de Tele' va quedar a 1,9 punts per sota de la mitjana de La 1, que està en un 8,7%. La polèmica sobre el cost del programa i les pèssimes dades d'audiència són debat gairebé des de l'inici de la seva emissió.

La direcció de RTVE reconeix el fracàs a les dades d'audiència

Des de Televisió Espanyola han admès que el programa presentat per Julia Otero és un altre dels errors que han comès recentment. «Hem tingut alguns grans encerts, com 'La prometida', 'El cazador', 'El comodín de La 1', i altres fallides, com 'Días de Tele', 'Todos contra 1', 'Plan de tarde', '10.000 días'». Eren les paraules d'Elena Sánchez, presidenta de la corporació RTVE, a propòsit dels resultats recents.

Una aposta fallida que posa en dubte quina hauria de ser la solució que TVE hauria de donar. L'ens públic afronta el repte difícil de tenir audiència i alhora oferir servei públic.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!