Primer pla de Julia Otero amb posat seriós

Julia Otero dona l'última hora sobre el seu estat de salut

Julia Otero ha explicat novetats rellevants sobre el càncer que patia

Julia Otero continua lluitant contra el càncer de còlon que li van diagnosticar a principis de l'any passat. La locutora es reincorporava a la seva feina a Onda Cero el 10 de gener, ja recuperada de la malaltia.

Demostrant una fortalesa i optimisme dignes d'admirar, es retirava serenament del seu lloc de treball explicant-ne el diagnòstic. Des del moment en què va commoure Espanya amb la notícia, s'ha dedicat a lluitar serenament i incansable contra la malaltia, que sembla que ha vençut.

Així doncs, aquest 2022 tornava a parlar per a tots els espanyols des del seu estudi radiofònic. Després d'haver acabat el tractament de quimioteràpia, anunciava que havia vençut la malaltia i que podia tornar a començar a fer vida normal.

Julia Otero a 'El Hormiguero'
Julia Otero, sempre amb un somriure davant de les adversitats | Antena 3

Tot va passar al gener i ara ha tornat per donar noves notícies sobre el càncer de còlon.

Julia explica les novetats sobre el tractament

La periodista ha centrat els seus esforços durant aquests dos últims mesos a treballar. Com ella mateixa va explicar, les seves prioritats han canviat i ha deixat força desateses les seves xarxes socials.

«Coses en què ni m'havia fixat ara són importants per a mi... I coses que m'interessaven molt fa un any, m'interessen menys», explicava.

A més, ha reaparegut a Instagram confessant que «fa setmanes que no entro per aquí».

Aprofitava per donar les millors notícies sobre la malaltia. «El meu control del març va sortir perfecte. Una altra meta volant».

La gallega tancava aquest breu, però positiu missatge, amb la frase «tres mesos més de salut, ràdio i vida. Petons a tota la bona gent». La publicació anava acompanyada d'una somrient Julia asseguda al seu estudi radiofònic.

Bones notícies que Julia agafa amb reserves. Tal com explicava després del seu retorn a la feina: «He superat el càncer encara que tots sabem que és una espasa de Dàmocles que dura cinc anys com a mínim. Per tant, soc sempre molt prudent, però a hores d'ara no tinc ni una sola cèl·lula cancerígena».

La fermesa de Julia Otero enfront de la malaltia

La presentadora de 61 anys ha demostrat una gran fermesa durant els mesos en què ha lluitat contra la seva malaltia. Seguir minuciosament les recomanacions i indicacions mèdiques, llargues passejades per la natura i molta fortalesa mental han estat claus per a la seva ràpida recuperació.

Otero tornava emocionada a dirigir-se als seus espectadors el 10 de gener, com la tornada a l'escola després de les vacances nadalenques.

«Demà torno a l'escola. Tinc el plumier a punt i inquietud de primer dia», va posar a les seves xarxes socials abans de començar.

Durant aquests mesos, la Júlia ha estat tan incisiva i directa com sempre. Tot i això, la vida li ha canviat després de la lluita contra el càncer, que se li va diagnosticar després d'un control rutinari. Ella mateixa ha explicat que han canviat les prioritats i que les mostres d'afecte i suport que ha rebut durant tot aquest temps li han estat de gran ajuda.

«La meva gratitud infinita per tants missatges plens d'ànim i afecte. Com per no curar-se».

El segon càncer que Julia aconsegueix superar

Julia Otero ja es va enfrontar a un altre càncer entre els 19 i els 24 anys. Aleshores es va tractar d'un tumor abdominal pel qual va haver de passar per quiròfan diverses vegades. Per sort en aquella ocasió també es va curar.

La periodista va estar casada sis anys amb Ramon Pellicer. Més tard, va refer la seva vida amb la seva parella actual, amb qui ja fa més de 30 anys que tenen una relació.

Es tracta de Josep Martínez, metge i cap del servei d´Urgències Domiciliàries al´Hospital de Barcelona. Amb ell ha tingut la seva única filla, la Candela, que també es dedica a la medicina.