Primer pla de Julián Muñoz

Julián Muñoz rep un nou revés després de la malaltia de la seva filla Elia

Julián podria tornar a la presó

Julián Muñoz no aconsegueix aixecar el cap. Fa uns quants mesos es coneixia la dura malaltia que patia la seva filla Elia, però ara li ha sorgit un altre problema. L'exalcalde de Marbella continua immers en una nova batalla als tribunals.

I és que l'ex de Mayte Zaldívar té moltes possibilitats de tornar a la presó. I tot pel seu comportament inadequat durant el tercer grau que se li va concedir al seu moment.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va descobrir que Julián va poder simular una cessió gratuïta dels drets de propietat intel·lectual. També els patrimonials i d'imatge com apareixien recollits al contracte de l'entrevista que va concedir a Mediaset fa uns mesos.

A la resolució s'indica que qui fos primer edil podria haver donat els 66.494,73 euros que va rebre a una societat intermèdia. D'aquesta manera s'evitaria l'abonament del deute que té amb la justícia i puja fins als 46 milions, recull ABC.

Aquest procediment ja està en marxa. Però també hi hauria moviments per part de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries. Es troba en estudi la possibilitat de revocar el tercer grau que al seu dia se li va donar per qüestions de salut.

Julián Muñoz a la seva docusèrie
Julián Muñoz a la seva última aparició televisiva | Telecinco

Sembla que hauria incomplert una de les condicions fixades a l'article 72.5 de la llei orgànica general penitenciària. Expliquen que va fer un ús inadequat del tercer grau, amb una conducta que tenia com a propòsit evitar el pagament de la responsabilitat civil. Val a dir que aquest procediment és independent del judicial i la seva nova situació es podria donar a conèixer en qüestió de molt poc temps.

En qualsevol cas, no és la primera vegada que Julián Muñoz perd aquest privilegi. Les autoritats penitenciàries van optar per concedir-li el permís el 2016 en patir una malaltia greu i que no tenia cura. Així ho corroboraven els informes mèdics.

Però l'Audiència de Màlaga ho va acabar anul·lant en entendre que el seu estat no tenia tanta importància i que no era terminal. Consideraven, a més, que podria aprofitar aquesta situació de llibertat per blanquejar importants quantitats de diners que mai no van arribar a aparèixer.

Però les seves actituds durant el tercer grau tampoc no van passar desapercebudes per al públic, ni tampoc per als tribunals. Tot i al·legar greus problemes de salut, se'l va poder veure ballant sevillanes. Aquelles imatges van molestar molt les autoritats.

Julián Muñoz al costat de la seva filla, Elia Muñoz.
L'exalcalde de Marbella amb la seva filla Elia | Europa Press

Això va provocar que tornés de nou a la presó, on va estar vuit mesos més. L'advocat que el defensa explicava que la tornada al centre li va ocasionar un empitjorament de la seva patologia. També reclamava que algú assumís responsabilitats pel que havia passat.

Tot i que els informes mèdics recollien una delicada situació, la realitat era una altra de ben diferent. A més, se'l va poder veure en algun programa de televisió fa poc.

Julián Muñoz va tornar amb més força que mai

En la seva última intervenció pública, Julián Muñoz presentava un bon aspecte de salut. És possible que estigués una mica més prim, però amb prou forces per carregar contra Isabel Pantoja. Va ser durant l'entrevista que va concedir en exclusiva Telecinco.

Va fer un repàs a la seva trajectòria, on la tonadillera ocupava un lloc preferent. Va assenyalar que s'havia acostat a ella per qüestions de diners, mostrant-se penedit d'haver iniciat una relació amb ella. Aquesta entrevista a la televisió li pot tornar a sortir cara. El més previsible és que torni a trepitjar la presó en poc temps per la seva conducta equivocada.

Tot plegat, mentre la filla de Julián Muñoz intenta recuperar-se d'un càncer. Tant la seva exparella com ell han esdevingut els grans suports d'Elia. Tornar a la presó seria un gran cop per a tota la família.

▶️ El sueldo de los presentadores de TV más famosos de España