Muntatge fotogràfic de Xisca Perelló i Rafa Nadal

Xisca Perelló confirma que els mals auguris sobre Rafa Nadal eren certs

Xisca Perelló no pot amagar que el final pot arribar abans del que pensaven

Rafa Nadal va vèncer ahir Casper Ruud a Roland Garros, aconseguint el catorzè Grand Slam a París, i el 22 en el total de la seva carrera. Però el cert és que les seves declaracions després d'una altra final guanyada per Rafa Nadal han confirmat els pitjors auguris de Xisca Perelló.

I és que Xisca Perelló ha vist com el campió de Manacor no podia amagar la seva preocupació, malgrat estar content per una nova victòria a Roland Garros.

Rafa Nadal guanya el seu 14 Roland Garros, però salten les alarmes per la lesió

El marit de Xisca Perelló va afirmar que es va veure obligat a injectar-se un anestèsic al nervi abans de cada partit que va jugar a la terra batuda de París. I per aquesta raó, va veure minvada la seva sensibilitat al peu, cosa que provocava un risc de patir altres lesions. «He jugat sense sentir el peu, el peu estava absolutament adormit, era l'única manera com podia jugar», ha recalcat.

Rafa Nadal a Roland Garros
Rafa Nadal torna a guanyar a París | EP

Així, Rafa Nadal va deixar clar que no és aconsellable continuar amb aquest tipus de solució per al seu problema al peu. «Si funciona continuaré jugant, si no, serà una altra història, em plantejaré si estic disposat a operar-me», va assenyalar el mallorquí. Això sí, aquesta opció no assegura recuperar el peu i hauria d'estar sis mesos de baixa.

«Això ho hauria de parlar amb mi mateix, amb calma, perquè seria una decisió de vida, de saber si compensa estar mig any aturat, sense seguretat de res. Hauria d'entendre millor les coses per prendre aquesta decisió que ara no estic preparat per prendre», va exposar.

«La vida és més important que un altre títol. La meva carrera ha estat la meva prioritat tota la meva vida, però no està per sobre de la meva felicitat. Si segueixo sent feliç, seguiré, si no, faré una altra cosa», va recalcar Nadal.

La Síndrome de Müller-Weiss, la lesió crònica que no deixa dormir Rafa Nadal

Xisca Perelló sap que el seu marit pateix la Síndrome de Müller-Weiss. Aquesta és una malaltia degenerativa en aquest os de la part mitjana-superior del peu clau per a la mobilitat. Per a l'activitat d'un esportista professional, aquesta lesió no té cura.

El 2004 es va retirar del torneig d'Estoril per una fractura per estrès a l'escafoides del peu esquerre. Un any després, a Madrid, a la final del Masters 1000 on va remuntar heroicament Ivan Ljubicic, van saltar totes les alarmes. El 'bultet' semblava que s'havia partit en dos.

Rafa Nadal jugant
Rafa Nadal torna a ser el millor a París | GTRES

El mallorquí fa 1,85, però calça un 42, per la qual cosa la base que sosté el cos és petita. Segons els metges, la malaltia del peu és la que ha pogut provocar la tendinitis als genolls que l'han tingut tants mesos aturat.

Ja el 2022, després de guanyar a Austràlia, Nadal va deixar clar que el problema era greu. «Tinc l'escafoide partit per la meitat, és un problema sense solució», ha sentenciat.

Rafa Nadal ha de buscar una solució vàlida pel seu problema

«Fa mes i mig, no sabia si tornaria a jugar al tennis de manera professional», va confessar. «Sempre ha tingut problemes amb el peu, però fins ara només afectava els entrenaments i en moments puntuals. Però va arribar un punt en què els tenia amb més freqüència. No només entrenant, també als partits», revelava Carlos Moyá, el seu entrenador.

▶️ Rafa Nadal ya no puede callar los rumores tras ver los últimos días de Xisca Perelló
Muntatge de Xisca Perelló amb Rada Nadal
Xisca Perelló, molt preocupada per la lesió del seu marit | EP / GTRES

Després de la seva alarmant coixesa de Roma, Nadal confiava a arribar a Roland Garros posant-se a les mans d'Ángel Ruiz-Cotorro, el seu metge personal.

El cas és que un tractament amb infiltracions i anestèsia local li ha permès jugar i guanyar un nou Grand Slam. Però l'abús del tractament no és bo. Nadal ha de buscar una solució vàlida per al problema i pensar en la salut per al futur, un dilema difícil de resoldre.