Primer pla de Jordi González

Jordi González confirma la malaltia que té: la síndrome de Gilbert

El presentador fa temps que no surt a la televisió

Jordi González no acostuma a parlar de la seva vida privada. Tot i això, sí que ha sentit la necessitat de fer-ho per a exposar els problemes de salut a què ha fet front.

El presentador pateix la síndrome de Gilbert, una malaltia minoritària que s'associa amb un nivell elevat de bilirubina a la sang i que sol afectar entre el 5 i el 10% de la població.

Els primers símptomes solen aparèixer en persones d'entre 20 i 30 anys, i la malaltia normalment es diagnostica quan es fa una analítica de sang rutinària.

Jordi González la va pifiar a 'Secret Story'
Jordi González no sol parlar de la seva vida privada | Mediaset

Aquesta patologia sol ser hereditària, i en general, no produeix símptomes. No obstant això, hi ha pacients que presenten una lleu icterícia (coloració groga a la pell, a les membranes mucoses o als ulls).

Es dona «en condicions d'esforç excessiu, estrès, insomni, cirurgies, dejuni, quan hi ha infeccions o després de la ingesta d'alguns medicaments, com el paracetamol».

També s'estipula que la malaltia pot causar fatiga i depressió, segons experts de la facultat de medicina de la UFM de Madrid.

Curiosament, Jordi González no és l'única cara famosa que pateix aquesta malaltia; Paz Padilla també hi fa front.

I el cert és que l'únic tractament per a posar-hi fi també és bastant curiós, ja que es limita a no ingerir ni una gota d'alcohol.

Tot i que el presentador se sol mantenir allunyat del focus mediàtic, no ha tingut problema a parlar obertament sobre les conseqüències que li va portar la pandèmia, enter les quals, una depressió molt forta que el va portar a anar a teràpia.

Jordi González i l'«any sabàtic» que el manté allunyat de la televisió

«Havia estat desanimat, però mai deprimit, i quan feia dues setmanes que estava de confinament, vaig començar a deprimir-me», reconeixia.

I el principal remei per a recuperar-se passava per una desconnexió total: «consumir menys informació i llegir notícies només a partir de les sis de la tarda», explicava.

González admetia que els problemes econòmics que tenia també van influir en aquesta decadència. «Tinc diners allà, com molta gent, i el que havia guardat durant tant de temps es va reduir. Vaig perdre la meitat de tots els meus estalvis en una setmana perquè la borsa es va enfonsar».

Pla del presentador Jordi González parlant i gesticulant
Jordi González s'ha allunyat de la televisió | GTRES

A més, al presentador no li tremolava el pols a l'hora de confessar que el seu objectiu principal és retirar-se de la televisió.

«Fa deu anys que em vull retirar. Ho he dit moltes vegades i és cert. Estic en una empresa que em valora molt. Em segueixen donant feina, i no em queixo, però també m'agradaria no haver de treballar», assenyalava.

Cosa que els espectadors han notat, i és que lamentablement Jordi no és el presentador que desperta més simpatia entre l'audiència.

Just per això, ha estat apartat de la petita pantalla, i ja no l'hem vist presentant el debat de 'Supervivientes' o altres realities de Telecinco.

Tot i això, ell mateix ha explicat que es va ser una decisió que va prendre ell. «La resposta a aquesta pregunta, que m'arriba de tantes parts, no pot ser més senzilla: m'he pres l'any sabàtic que feia anys que volia», informava els seus seguidors.

«Qui ho pugui fer, que no ho dubti. Va molt bé», els recomanava. I és que l'últim programa en què vam poder veure el català va ser a la versió VIP de 'Secret Story', ja que Mediaset va decidir no comptar amb ell per a l'edició d'anònims.

D'altra banda, els seus haters no dubtaven a deixar clar què opinen sobre això. «Tant de bo es prengui unes vacances permanents. Una persona que va a treballar sense ganes i que maltracta els concursants del programa que presenta no mereix estar a la TV», l'atacaven a les xarxes socials.

«Deixa la tele i deixa d'amargar-nos presentant d'aquesta manera tan avorrida formats que no t'agraden», argumentaven.