Jordi González no acostuma a parlar de la seva vida privada. Tot i això, sí que ha sentit la necessitat de fer-ho per a exposar els problemes de salut a què ha fet front.
El presentador pateix la síndrome de Gilbert, una malaltia minoritària que s'associa amb un nivell elevat de bilirubina a la sang i que sol afectar entre el 5 i el 10% de la població.
Els primers símptomes solen aparèixer en persones d'entre 20 i 30 anys, i la malaltia normalment es diagnostica quan es fa una analítica de sang rutinària.
Aquesta patologia sol ser hereditària, i en general, no produeix símptomes. No obstant això, hi ha pacients que presenten una lleu icterícia (coloració groga a la pell, a les membranes mucoses o als ulls).
Es dona «en condicions d'esforç excessiu, estrès, insomni, cirurgies, dejuni, quan hi ha infeccions o després de la ingesta d'alguns medicaments, com el paracetamol».
També s'estipula que la malaltia pot causar fatiga i depressió, segons experts de la facultat de medicina de la UFM de Madrid.
Curiosament, Jordi González no és l'única cara famosa que pateix aquesta malaltia; Paz Padilla també hi fa front.
I el cert és que l'únic tractament per a posar-hi fi també és bastant curiós, ja que es limita a no ingerir ni una gota d'alcohol.
Tot i que el presentador se sol mantenir allunyat del focus mediàtic, no ha tingut problema a parlar obertament sobre les conseqüències que li va portar la pandèmia, enter les quals, una depressió molt forta que el va portar a anar a teràpia.
Jordi González i l'«any sabàtic» que el manté allunyat de la televisió
«Havia estat desanimat, però mai deprimit, i quan feia dues setmanes que estava de confinament, vaig començar a deprimir-me», reconeixia.
I el principal remei per a recuperar-se passava per una desconnexió total: «consumir menys informació i llegir notícies només a partir de les sis de la tarda», explicava.
González admetia que els problemes econòmics que tenia també van influir en aquesta decadència. «Tinc diners allà, com molta gent, i el que havia guardat durant tant de temps es va reduir. Vaig perdre la meitat de tots els meus estalvis en una setmana perquè la borsa es va enfonsar».
A més, al presentador no li tremolava el pols a l'hora de confessar que el seu objectiu principal és retirar-se de la televisió.
«Fa deu anys que em vull retirar. Ho he dit moltes vegades i és cert. Estic en una empresa que em valora molt. Em segueixen donant feina, i no em queixo, però també m'agradaria no haver de treballar», assenyalava.
Cosa que els espectadors han notat, i és que lamentablement Jordi no és el presentador que desperta més simpatia entre l'audiència.
Just per això, ha estat apartat de la petita pantalla, i ja no l'hem vist presentant el debat de 'Supervivientes' o altres realities de Telecinco.
Tot i això, ell mateix ha explicat que es va ser una decisió que va prendre ell. «La resposta a aquesta pregunta, que m'arriba de tantes parts, no pot ser més senzilla: m'he pres l'any sabàtic que feia anys que volia», informava els seus seguidors.
«Qui ho pugui fer, que no ho dubti. Va molt bé», els recomanava. I és que l'últim programa en què vam poder veure el català va ser a la versió VIP de 'Secret Story', ja que Mediaset va decidir no comptar amb ell per a l'edició d'anònims.
D'altra banda, els seus haters no dubtaven a deixar clar què opinen sobre això. «Tant de bo es prengui unes vacances permanents. Una persona que va a treballar sense ganes i que maltracta els concursants del programa que presenta no mereix estar a la TV», l'atacaven a les xarxes socials.
«Deixa la tele i deixa d'amargar-nos presentant d'aquesta manera tan avorrida formats que no t'agraden», argumentaven.