Primer pla de Lolita Flores fent mala cara

Lolita Flores confirma els pitjors presagis i s'acomiada entre llàgrimes

Lolita Flores, de dol després de la pèrdua d'una artista inigualable

Lolita Flores s'ha quedat desolada les últimes hores per una pèrdua que li ha arribat al fons del seu cor. I és que l'actriu ha sentit profundament la mort d'una de les artistes de cobla més importants del nostre país.

Gracia Montes, filla predilecta de Sevilla, moria dijous passat de matinada als 86 anys després d'una extensa carrera plena d'èxits.

Lolita Flores en una imatge al carrer, mirant a un costat
Lolita Flores confirma la notícia més trista sobre una amiga de la seva mare   | Catalunya Diari

Un compte de Twitter dedicat a la figura de l'actriu donava a conèixer la fatal notícia cap a les nou del matí dijous passat.

Lolita Flores, consternada després d'assabentar-se de la pèrdua

«Sentim comunicar la mort de Gracia Montes. Amb ella s'apaga l'elegància de la cobla i una de les veus més personals del gènere. No hi ha paraules per expressar el dolor que ens causa haver d'escriure aquest missatge, gràcies per l'afecte i l'admiració», deia aquest missatge.

Així, Lolita ha utilitzat les seves xarxes per rendir un sincer homenatge a una de les cantants espanyoles que més unida estava a la família Flores. I és que, com explica la pròpia germana de Rosario, Gracia Montes era ungla i carn amb Lola Flores.

Gracia Montes
Gracia Montes era molt amiga de 'La Faraona' | TWITTER (@JUANMA_MORENO)

'La Faraona' sempre va presumir de la seva amistat amb la cantant de cobla. I ara, és la seva filla la que la recorda de la manera més emotiva possible.

Lolita es queda sense paraules després de la mort que més afectaria la seva mare

Lolita ha publicat un post al seu compte d'Instagram per fer veure als seus gairebé 600.000 seguidors com era d'important Montes per al clan Flores.

«Et vaig conèixer sent una nena, la meva mare Lola Flores t'admirava i t'estimava. Sento que t'hagis anat, un petó gran a la teva família, la teva veu inconfusible quedarà per sempre, sempre seràs una fira a les nostres vides», ha escrit la mare d'Elena Furiase després de conèixer la notícia luctuosa.

'La voz de cristal', com així anomenaven la cantant de Lora del Río, va ser un dels grans noms de la història de la cobla espanyola. La seva duradora carrera va començar cap a la dècada dels 50.

Gracia Montes a la televisió
Gracia Montes va morir dijous passat als 86 anys | Radio Capital

Va ser una dona que fins i tot va arribar a enamorar el també mort cineasta Juan Antonio Bardem, que va incloure la cantant a la pel·lícula 'Muerte de un ciclista'.

Gracia va patir un aneurisme cerebral del qual es va poder recuperar

L'artista serà recordada sempre pel seu èxit Soy una feria. La cançó va ser creada el 1974 per Rafael de León i Juan Solano i es va posar de moda fa poc temps per la sèrie 'Arde Madrid'. Des d'aquell any i fins al 2002, l'artista va treure noves cançons i va recuperar alguns dels seus èxits més grans.

Ja el 2006, Gracia va patir un aneurisme cerebral del qual es va poder finalment recuperar. Per desgràcia, es va apagar la seva figura el 2 de juny passat, se'n va anar a la seva localitat natal i acompanyada pels seus.

Gracia Montes a la fira d'abril
Gracia Montes va ser una de les artistes de cobla més importants | EUROPA PRESS

Figures del món artístic i de la política han recordat la figura de Montes, que deixa una gran tristesa entre els qui l'estimaven. Un dels que primer se n'ha recordat ha estat el president andalús, Juanma Moreno.

«Se'ns ha anat Gracia Montes, veu genuïna de la cobla i artista que ha deixat gravat el seu talent a la memòria d'Andalusia. Descansa en pau. Una forta abraçada a la seva família, a Lora del Río i a tothom qui l'admirava», resava aquest missatge.