Josep Maria Mainat durant una gala del Festival de Televisió de Vitòria

El jutge deixa en llibertat la dona de Mainat però té prohibit apropar-se al productor i als seus fills

El magistrat veu encertades les mesures

El magistrat del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona ha deixat en llibertat la dona del productor Josep Maria Mainat, però li ha prohibit apropar-se a menys de 1.000 metres de Mainat i dels seus fills. Ángela Dronrowolski, que està investigada per homicidi en grau de temptativa del seu marit, s'haurà de personar periòdicament al jutjat i ja se li ha retirat el passaport.

El magistrat li ha prohibit sortir del territori nacional. La fiscalia havia demanat presó provisional sense fiança o subsidiàriament mesures de control, com ara l'allunyament de la víctima. La representació de Mainat, per contra, no es va adherir a la petició de presó, però sí a les mesures alternatives, incloent-hi també l'allunyament dels fills.

El magistrat subratlla que la dona de Mainat no ha intentat fugir del país en els tres mesos que han passat des de l'inici de les actuacions judicials, i tampoc aprecia falta d'arrelament a la ciutat. Constata que el risc de fuga no ha desaparegut totalment, però creu que hi ha mesures que es poden prendre al marge de la presó, com ara la prohibició d'apropar-se a la víctima i als seus fills.

 

El jutge veu encertades les mesures d'allunyament demanades

El jutge és conscient, diu, dels «nombrosos episodis de violència protagonitzats per la investigada respecte a la víctima i el fill menor d'aquest, fruit d'una relació anterior». També constata que en aquest cas hi ha indicis racionals de criminalitat contra l'acusada. Per tot plegat, veu encertades les mesures d'allunyament demanades.

 

«Estic atabalat però amb molta calma interior»

El fundador de Gestmusic en acudir als jutjats aquest dissabte va indicar que es troba «atabalat però amb molta calma interior», perquè necessitarà aquesta tranquil·litat per a poder enfrontar tot el procés legal que està previst que s'estengui durant diversos mesos, tal com ell mateix ha explicat. «Aquesta instrucció va per a llarg, trigarà un any».

«No, no, no», va ser la resposta que va fer el català quan Miquel Valls, el reporter del programa de Mediaset, li va preguntar si esperava convertir-se en protagonista d'espectacles com els que ell mateix ha creat. A més, també va confessar que ell pensava que la causa seria únicament judicial o penal, però en veure totes les persones que han anat formant part del seu cas a mesura que avançaven les setmanes es va adonar que havia passat a un altre gènere.