Primer pla de Kiko Matamoros amb una gorra

Kiko Matamoros s'afarta i talla la relació en assabentar-se de com ella l'ha enganyat

Matamoros ja no pot més

Kiko Matamoros ha arribat al seu límit i ja no pot amagar més la veritat del que passa a la seva vida. El col·laborador estrella de Sálvame està veient com la seva vida canvia a cada minut que passa i no està disposat a resignar-se amb tot el que li facin.

Així ho ha demostrat en un dels seus moments més durs dels darrers mesos. I és que la seva vida de somni, al costat de Marta López Álamo, pot patir la transformació definitiva després que Kiko descobreixi que li han estan jugant en secret.

Aquesta setmana a Sálvame demostren que ja no saben què fer per omplir cinc hores cada tarda i aquest cop han utilitzat Rafa Mora. S'han inventat una suposada polèmica per les seves formes tan agressives, masclistes i diverses coses més per valorar l'acomiadament del col·laborador.

Tot s'ha adequat al seu estil. Han fet enquestes sobre si cal acomiadar Mora i preguntant si han de coincidir o no a plató amb Kiko Matamoros. També li han ofert una sessió de coaching perquè purgui els seus pecats, han gravat en secret una reunió amb els directors (que ha estat emesa, és clar) i han fet un judici públic on la resta dels col·laboradors opinaven sobre el tema.

Matamoros és un referent per al valencià i molts veuen el veterà col·laborador com la tòxica font d'inspiració de Rafa. I és que a Sálvame hi ha ara dos tipus de col·laboradors: els de sempre, que argumenten, debaten vehementment i aporten contingut per si mateixos i els 'hooligan' de recent incorporació.

Aquests es caracteritzen per treballar amb orellera o sense i seguir rigorosament les ordres de la direcció amb l'objectiu de crispar l'ambient i d'animar les tardes. Dins d'aquest grup hi serien Miguel Frigenti, Carmen Alcayde, Kiko Jiménez o Rafa Mora. Aquest últim, però, s'estaria esforçant a passar a l'altre grup i jugar a la lliga dels grans de Sálvame.

Feta aquesta prèvia, Kiko Matamoros, que ja fa vint anys que està en això i que gaudeix en aquests moments d'una situació còmoda, ha dit prou.

Kiko Matamoros es planta i deixa la seva amiga a l'estacada

El debat de diverses hores ha estat força dur i agre. Kiko Matamoros, que hi ha tingut un paper protagonista, ha patit els atacs de tots els col·laboradors contraris a Rafa Mora.

A partir d'aquí, ha anat sent cada cop més clar, qüestionant els arguments de la direcció del programa per muntar aquest xou. També ha tingut paraules per a Frigenti, Marta López o Alonso Caparrós, a qui acusa de «ser uns petaners» i de «posar-se massa de genolls», entre altres insults d'aquest estil.

Sense perdre les maneres fins al final, Matamoros ha dirigit les seves paraules a tothom, demostrant que cada vegada se sent menys còmode a Sálvame. La deriva del programa, cada cop menys lliure i més subjecte als cànons marcats pel feminisme i la correcció política, deixen sense espai qui no es resigna i fa el que li diuen.

Matamoros, en aquests moments, amb una economia força folgada, nouvingut de Supervivientes i conscient que feina no li faltarà, ha llançat el desafiament definitiu. Si l'obliguen a no coincidir amb Mora a plató, deixarà el programa per no perjudicar el xicot de Macarena Millán.

Kiko Matamoros
Kiko Matamoros se'n va de 'Sálvame' (potser per sempre) | TELECINCO

«He treballat en cinc programes alhora, em sobren les cadires, em sobra la feina i fixa't si em sobra que potser em sobra fins i tot aquest», assegura. Tant és així que Terelu Campos, atònita, li traslladava el missatge de direcció. «Diuen que potser els sobres tu, també».

La seva amiga de l'ànima, doncs, també era a l'all amb la trampa on havien volgut fer caure Kiko, amb l'excusa de Rafa Mora. Imperdonable. Kiko no frenava: «avui m'ho estan demostrant. El millor que pots fer a la vida és anar-te'n cinc minuts abans que et facin fora». Dit això i després d'una seqüència que quedarà per al record en què va acusar el programa de practicar un edadisme recurrent, Kiko se n'anava en directe.

Motxilla en directe i després d'una de les pitjors tardes que es recorden, Kiko sortia per la porta trencant una relació que potser no es recompon. «El que no aguantarem són aquestes faltes de respecte. Jo, almenys», afirmava Adela González .