ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

La nova reforma del govern impedirà els ajornaments de les declaracions de l'IVA

Es una de les principals novetats de la reforma del govern Rajoy

Més novetats de la reforma fiscal sobre ajornaments. | Arxiu.

S'acumulen els problemes per als autònoms d'Espanya. La reforma introduïda pel govern fa uns dies implica que a partir de gener no es podrà sol·licitar l'ajornament de les declaracions d'IVA. De fet, la reforma elimina la possibilitat d'ajornament o fraccionament de diverses obligacions tributàries, però el cert és que el de l'Impost del Valor Afegit és dels més sol·licitats i la mesura afectarà ja al quart trimestre de 2016. Només es regiran per la normativa actual els ajornaments o fraccionaments sol·licitats abans del canvi d'any.

La modificació legal aporta «nous supòsits en els quals no es podran ajornar o fraccionar els deutes tributaris», i entre aquestes noves excepcions s'inclouen les que deriven «de tributs repercutits, llevat que es justifiqui degudament que les quotes repercutides no hagin estat efectivament pagades, atès que el pagament d'aquests tributs per l'obligat a suportar-los implica l'entrada de liquiditat en el subjecte en què repercuteix».

D'aquesta manera, s'elimina una de les formes de donar aire a les empreses durant la crisi econòmica, coincidint amb la recuperació lenta que viu a dia d'avui l'economia del nostre país.


Comentaris

envia el comentari