Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La reflexologia de peus com a mètode per calmar als nadons

Segons aquesta guia, cada àrea del peu es correspon amb diferents òrgans, músculs i parts del cos

El peu té diferents zones on es poden aplicar massatjes alleujants. Foto: Cedida.

La forma habitual que tenen els nadons de mostrar que no es troben bé o els hi fa mal alguna cosa, és plorar. Això provoca que moltes vegades no sabem ben bé que els hi passa i sigui difícil solucionar un problema que potser no necessitaria l'atenció d'un metge.

Encara que és bàsic seguir rigorosament tots els tractaments i medicines receptades pels pediatres per garantir la salut dels nostres fills, existeixen molts remeis casolans realment efectius per calmar als nadons que poden ser de gran ajuda per al dia a dia dels pares.

Una de les opcions és la reflexologia dels peus. Segons aquesta disciplina, cada àrea del peu es correspon amb diferents òrgans, músculs, i parts del cos – i aplicant pressió en aquestes àrees, pots ajudar a calmar aquestes molèsties que poden ser causades per congestions i obstruccions. Aquí us deixem els passos a seguir:

1. El cap i les dents

La punta dels peus es corresponen amb les dents i el cap del teu bebè. Això pot ser realment útil quan al teu bebè li surtin les dents.

2. Sins paranasals

El centre dels dits es correspon amb els sins paranasals del teu nadó. Si esternuda sense parar o té molta mucositat, frega-li aquesta zona i s'alleujarà.

3. Pulmons

La congestió del pit en els nadons sol ser provocada per una infecció o refredat. Si no es tracta, pot provocar dificultats respiratòries a l'hora de menjar i de dormir. L'àrea just a sota dels dits dels peus —que pots veure de color blau en la imatge superior—correspon amb els seus pulmons.

4. Plexe solar

El plexe solar és una complexa xarxa de nervis situada a l'abdomen, darrere de l'estómac. De vegades, les molèsties poden venir d'aquesta àrea, i el resultat pot ser el malestar d'estómac, espasmes, rigidesa i dificultat per respirar. Pressiona suaument aquesta zona per alleugerir el dolor.

5. Abdomen superior

Els nadons també poden experimentar certa obstrucció intestinal, encara que els símptomes poden arribar a ser una mica menys clars. Pots provar a fer un massatge en la part central de la planta dels peus, que es correspon amb la part abdominal superior, per proporcionar alleujament.

6. Abdomen inferior

Els massatges en els peus també poden ajudar a alleujar les molèsties a causa del restrenyiment. Per estimular l'intestí gros, prova a fer un massatge a la part inferior de la planta dels peus.

7. Pelvis

El taló dels peus dels nadons es correspon amb la zona pèlvica. Per molèsties en l'estómac i els malucs.