Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un nen sobreviu després de néixer amb el cervell fora del crani

L'havien avisat que no sobreviuria

El petit va poder salvar la vida. Foto: EyeOpening.com

Un insòlit cas ens arriba des dels Estats Units. El recull el diari La Opinión, que explica que una parella dels Estats Units, Dustin i Sierra Yoder, es van negar a interrompre l'embaràs quan, a les 22 setmanes, van informar-los que el fetus patia una malformació que l'acabaria matant. Tot i la notícia, van decidir tirar endavant i tenir el nen.

La malaltia que el bebè pateix és congènita i consisteix en què una part del teixit cerebral i les meninges se surt del crani i es desenvolupa fora. Normalment, el fetus no arriba a néixer i, si ho fa, dura poques hores. Tot i aquest pronòstic tan negatiu, Betley va néixer i va durar fins als set mesos de vida amb el cervell fora del crani. En aquell moment, els metges van idear una operació que li va salvar la vida, retornant l'òrgan a l'interior de la cavitat cranial.

L'operació va consistir a fer més gran el cap i tancar amb teixit l'orifici. Tot i que es desconeix si li quedaran seqüeles, la majoria dels afectats solen patir retards a la vista o en el creixement.