IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nen sobreviu després de néixer amb el cervell fora del crani

L'havien avisat que no sobreviuria

El petit va poder salvar la vida. Foto: EyeOpening.com

Un insòlit cas ens arriba des dels Estats Units. El recull el diari La Opinión, que explica que una parella dels Estats Units, Dustin i Sierra Yoder, es van negar a interrompre l'embaràs quan, a les 22 setmanes, van informar-los que el fetus patia una malformació que l'acabaria matant. Tot i la notícia, van decidir tirar endavant i tenir el nen.

La malaltia que el bebè pateix és congènita i consisteix en què una part del teixit cerebral i les meninges se surt del crani i es desenvolupa fora. Normalment, el fetus no arriba a néixer i, si ho fa, dura poques hores. Tot i aquest pronòstic tan negatiu, Betley va néixer i va durar fins als set mesos de vida amb el cervell fora del crani. En aquell moment, els metges van idear una operació que li va salvar la vida, retornant l'òrgan a l'interior de la cavitat cranial.

L'operació va consistir a fer més gran el cap i tancar amb teixit l'orifici. Tot i que es desconeix si li quedaran seqüeles, la majoria dels afectats solen patir retards a la vista o en el creixement.


Comentaris

envia el comentari