Imatge de Carmen Sevilla

L'amic íntim de Carmen Sevilla decideix explicar què passa

Carmen Sevilla, es coneixen més dades del seu estat de salut

Carmen Sevilla, l'estimada actriu espanyola, fa molts anys que està allunyada dels focus. Va ser el 2009 quan li van diagnosticar Alzheimer, una malaltia que està en estat molt avançat. El 2015 el seu estat es va agreujar i el seu fill va decidir que estaria més ben atesa en una residència.

Es troba a la residència geriàtrica Orpeade Aravaca a Madrid. De la núvia d'Espanya, com és coneguda Carmen Sevilla, se'n té poca informació. L'última imatge que es va prendre de la sevillana va anar saludant des de la finestra tan coqueta i presumida com sempre.

Carme rep les visites del seu fill i d'un amic

Moncho Ferrer, amic íntim de l'artista, és, juntament amb el seu fill, de les poques persones que la visiten. Ferrer ha donat pistes de com es troba Carmen Sevilla diverses vegades assegurant que necessita 'pau'. «Carmen Sevilla no parla i no reconeix ningú, però té el cor molt fort», assenyalava el seu amic ja fa uns quants anys.

Carmen Sevilla i Moncho Ferrer van començar la seva amistat el 1985. Ell era relacions públiques a més d'actor i es van conèixer treballant. Una relació que continua fins avui, «Carmen és una persona que, si no existís, caldria inventar-la», ha declarat el seu amic.

Moncho Ferrer
Moncho Ferrer és íntim amic de l'artista | TVE

El seu fill i el seu amic insisteixen des de fa anys en el delicat estat de salut de l'artista i el deteriorament de la malaltia que va avançant. «Carmen necessita pau i tranquil·litat» comenten. El seu fill, el compositor Augusto Algueró, està bolcat a cura de la seva mare.

Moncho explica com està Carmen

Carmen Sevilla va fer recentment 92 anys i va rebre la visita del seu amic Moncho, que va donar més detalls de com es troba l'actriu. «L'he deixat aquí, molt relaxada i escoltant La Bella de Cadiz. Ella té un equip de cançons per pantalla i li han posat i ha estat molt bonic», ha explicat Ferrer.

És possible que Carmen mantingui el record de les cançons que ella mateixa va interpretar. Segons els experts, les àrees cerebrals relacionades amb la memòria musical es veuen poc afectades per malalties com l'Alzheimer. Cal recordar que per a Carmen aquesta va ser a una de les seves pel·lícules més importants, que va protagonitzar l'any 1953 amb Luis Mariano.

Imatge de Carmen Sevilla de jove.
Carmen Sevilla protagonista de 'La Bella de Cadiz' | Twitter: @josutpuk

«Aquí està cuidada entre cotons. S'aixeca, fa els seus exercicis de gimnàstica, es fa una volteta pel centre», ha continuat explicant. A la residència on es troba Carmen està molt ben atesa i disposa d'un apartament completament equipat.

Augusto Algueró sempre pendent de la seva mare

Del seu fill, Moncho ha declarat: «Augusto és un oncle extraordinari, un fora de sèrie, un gran compositor». Algueró no va anar a visitar la seva mare pel seu aniversari el motiu era «perquè sabia que m'esperaven a la porta mitjans de comunicació», segons va declarar. «Estic una estona allà, però malauradament fa temps que no em reconeix, no sap qui sóc, és molt dolorós per a un fill», confessa.

Imatge de Carmen Sevilla abraçant al seu fill Augusto Algueró Jr.
Carmen Sevilla és molt estimada pel seu fill | Cedida

De la seva mare explicava recentment que «al marge de la seva malaltia, està estupenda», i afegeix, «Segueix sent una dona molt coqueta. Li agrada que la pentinin i l'arreglin cada dia». Augusto Algueró afirma que la seva mare «conserva trets d'aquesta bellesa que la va caracteritzar sempre» i li agrada que l'acaronin.

Augusto Algueró, de 58 anys, és l'únic fill de Carmen Sevilla, nascut del seu matrimoni amb el també Augusto Algueró. Divorciat i pare de dos fills, ha seguit els passos del progenitor i es dedica al món de la composició. Ell és l'únic hereu de Carmen Sevilla, de qui podria heretar una milionària fortuna relacionada amb els drets de les cançons de l'artista i dels seus treballs a la televisió.