Primer pla de Lara Dibildos

Lara Dibildos trenca el silenci per parlar obertament del càncer

Lara, atrevida i contundent, ha sorprès tothom

Lara Dibildos fa anys que està allunyada de la televisió, encara que durant la dècada dels 90 en va ser una cara molt habitual. Actualment, està centrada en la seva faceta com a actriu teatral i només ha fet alguna aparició esporàdica a la premsa, com quan va defensar Rocío Carrasco.

Aquests dies, però, ha volgut fer una altra excepció i ha concedit una entrevista a un mitjà nacional. Entrevista en la qual ha explicat el pas tan important que ha fet. I és que, ha escrit una obra sobre la malaltia que ella va patir sent jove.

Lara Dibildos, marcada pel patiment

Lara Dibildos va viure un autèntic malson fa tres dècades. Sí, perquè quan només tenia 19 anys li va ser diagnosticat un càncer papil·lar de tiroide. Aquesta situació va ser un autèntic gerro d'aigua freda, tant per a ella com per a tota la seva família.

Així ho va explicar fa un parell d'anys a l'espai Lazos de sangre de La 1. Exactament va dir: «Van ser moments molt durs perquè era molt joveneta, vaig haver de madurar com un llamp».

De la mateixa manera, Lara va relatar els instants més complicats d'aquesta situació: «Van ser moltes operacions, les primeres a Espanya. Després la resta van tenir lloc a Houston, lluny de casa, sense amics i en un idioma que no era el nostre».

Afortunadament, Lara va aconseguir superar aquesta patologia de què, a més de records molt dolorosos, guarda una cicatriu.

Lara Dibildos s'ha sincerat com mai

L'exdona de Fran Múrcia, com hem indicat al principi, ara està centrada en la seva faceta com a intèrpret de teatre. Una tasca que ara l'està portant a recórrer tot Espanya amb la representació Hongos, que interpreta juntament amb César Lucendo. I precisament per parlar d'aquesta feina, ha concedit una entrevista a El Español.

Però el que realment ha sorprès d'aquesta xerrada amb Lara Dibildos és que ha confessat que veurà la llum una publicació que ha escrit sobre la malaltia que va patir. Un treball que va començar a realitzar durant la pandèmia: «Qui m'ho diria a mi!».

«Al principi vaig començar amb molta vergonya, però al final em vaig dir: 'Per què no?'. Ho havia pensat moltes vegades, però mai m'havia atrevit a fer-ho», confessa.

Imatge de Lara Dibildos amb el rostre seriós
Lara Dibildos ha confessat que ha escrit un llibre basat en la seva experiència personal | Europa Press

En aquest punt ha afirmat que se li va acudir la idea «perquè a través de les xarxes socials m'han escrit sempre moltíssimes noies joves, amb el mateix problema de tiroide que jo, fent-me preguntes i plantejant-me dubtes. I també moltes mares i pares amb aquest problema per demanar-me consell. Em vaig adonar que hi havia dubtes, pors i preguntes que sempre eren les mateixes i vaig pensar que podia ajudar amb el meu testimoni».

▶️ Vídeo del dia

De la mateixa manera, Lara Dibildos no ha dubtat a donar cap detall de com és la primera obra literària. Ha confessat que «és la història d'una noia de 20 anys a qui diagnostiquen aquesta patologia. I explica les seves vivències tres dècades després, és meitat ficció i meitat realitat».

Imatge d'una màquina d'escriure
Lara Dibildos ha revelat que ha decidit explicar la seva experiència en un llibre | Cedida

«En ell he explicat la part de la meva intimitat que he pensat que podia ajudar, cosa que no, evidentment, m'ho he quedat per a mi», relata. Alhora, Lara ha volgut revelar que en aquest treball preval, malgrat tot, el sentit de l'humor. Sí, perquè considera que és l'«escut» que ella té davant dels revessos i obstacles que li ha anat posant la vida al seu camí.

Això sí, Lara no ha revelat en quin moment té pensat que aquesta narració sigui publicada. Per tant, mentrestant, haurem d'esperar per llegir-la.