Primer pla de la reina Letícia molt seriosa

Letícia s'assabenta de la vertadera causa de la mort i no és la que tots es pensaven

Letícia ja sap de què va morir i no s'ho esperava

Ja fa uns mesos, Letícia va anar a Londres al funeral d'Elisabet II. De dol rigorós, els reis d'Espanya es van instal·lar a la residència de l'ambaixador espanyol al Regne Unit. I és que els llaços que uneixen els Borbons i la família reial britànica es remunten a la reina Victòria.

Quan van tenir coneixement de la mort de la sobirana, Felip VI va enviar un telegrama de condol al seu fill Carles. Segons les seves paraules, ha assegurat que Elisabet II serà recordada «com una de les millors reines de tots els temps». «Va ser un exemple per a tots nosaltres i romandrà com un llegat sòlid i valuós per a les generacions futures», continuava l'emotiu missatge del cap de l'Estat.

Foto del rei Felip i la reina Letícia molt seriosos.
Letícia i Felip VI de dol al funeral de la monarca britànica | GTRES

 

Els llaços que uneixen els Borbons i els Windsor

El rei Felip VI mantenia una relació propera amb Elisabet II, a la qual afectuosament anomenava tieta Lilibeth, apel·latiu que utilitzen altres membres de la família reial britànica. I és que les dues cases reials estan unides per llaços familiars. Els pares de Felip VI, Joan Carles i Sofia, són rebesnets de la reina Victòria d'Anglaterra, com també ho eren Elisabet II i el seu marit.

La mort de la sobirana va suposar un esdeveniment mundial i el seu funeral va poder ser vist per uns 4.000 milions d'espectadors. La causa de la mort de la monarca va ser la 'vellesa', segons apunten els extractes del certificat de defunció. El document concreta que va morir a les 15.10 hora local (14.10 GMT) al castell de Balmoral, a Escòcia, el 8 de setembre de 2022.

La reina Letícia i el rei Felip al funeral d'Elisabet II
Letícia i el rei Felip al funeral d'Elisabet II d'Anglaterra | GTRES

Tres hores van trigar a fer-ho públic. El certificat de defunció, publicat per National Records of Scotland, cita la paraula «vellesa» com a única causa. La informant de la seva mort va ser la princesa reial, la seva única filla. Es tracta del mateix motiu que figura al certificat de defunció del seu marit, el príncep Felip d'Edimburg.

Un llibre contradiu la versió oficial de la seva mort

No obstant això, un llibre recentment publicat contradiu aquesta informació oficial.Gyles Brandreth, escriptor i amic de Felip d'Edimburg, assegura que la sobirana britànica va morir a conseqüència del càncer. Així ho explica al seu llibre, Elizabeth: An Intimate Portrait (Elisabet: un retrat íntim).

Sempre segons l'autor de la publicació, la monarca tenia càncer de medul·la òssia, una malaltia que «explicaria el cansament i la pèrdua de pes i aquests 'problemes de mobilitat' que, sovint, ens preocupaven», apunta Brandreth als mitjans britànics. Suposadament, Elisabet II hauria patit aquesta malaltia el seu últim any de vida, cosa que li va impedir assistir a diversos actes programats.

És un tipus de tumor per al qual no hi ha cura. Sol tractar-se amb fàrmacs que ajuden a regular el sistema immunitari i medicaments que prevenen l'afebliment dels ossos. Aquest tractament pot contribuir a reduir la gravetat dels símptomes i a augmentar la supervivència del pacient durant mesos o fins a dos o tres anys.

Elisabet II
La reina Elisabet II va ser la monarca més longeva de la història del Regne Unit | EUROPA PRESS

Gyles Brandreth va assenyalar que la reina va conèixer en tot moment el que li passava i ho va acceptar. «La veritat és que Sa Majestat sempre va saber que el temps que li quedava era limitat. Ella ho va acceptar amb la gràcia que s'esperava», afirma l'amic de Felip d'Edimburg.

És una informació que deu haver sorprès Letícia i Felip, que fins ara es pensaven que el motiu de la mort de la tieta Lilibeth havia estat la seva avançada edat. Sens dubte, la mort de la monarca més longeva de la història del Regne Unit va fer que durant hores la premsa mundial divagués sobre què va causar aquest desenllaç.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp