Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Letícia

Letícia descobreix les malalties que pateix el rei Felip

El rei Felip ha de suportar la seva vida amb aquestes dues afeccions

Letícia sembla estar vinculada a tota mena de malalties rares. Fa poc sabíem que la reina va ser diagnosticada al juny d'un Neuroma de Morton al peu esquerre.

Aquesta és una malaltia que sol afectar més les dones que els homes per l'ús de talons i calçat estret. Segons els metges, la malaltia provoca crisis de dolors que no es poden prevenir i això ha provocat un canvi radical a la vestimenta de Letícia.

Ara, el seu armari l'haurà d'adequar a aquesta malaltia i fer servir més sabates planes. Aquests dolors es deuen a l'engreixament del teixit que es troba al voltant d'uns nervis dels dits dels peus. Normalment, són els que estan entre el tercer i el quart, tot i que pot passar entre el segon i el tercer.

El Neuroma de Morton pot provocar un entumiment dels peus i, sobretot, de la zona afectada. Tot i que els especialistes indiquen que això és operable, li desaconsellen totalment sotmetre's a l'operació. En canvi, sí que pot recórrer a plantilles especials per mitigar el dolor.

Letícia, a més, té una altra malaltia als peus. Parlem de la metatarsàlgia crònica, un dolor que afecta la part anterior del peu, l'os del metatars.

Sabates de Letícia
Letícia sempre ha portat sabates altes de taló, cosa que ha perjudicat la seva salut | EUROPA PRESS

 

Letícia no és l'única amb afeccions

Però, què és el que li passa al rei Felip? I és que són molts els secrets que es guarden a la Zarzuela. Especialment, prefereixen mantenir en bon resguard tot allò que tingui a veure amb la salut.

Felip VI pateix dues malalties que mai han explicat: onicofàgia i narcolèpsia. La primera la pateixen milions de persones al món, tot i que molts coneixen aquesta afecció amb un nom més comú.

Ens referim a l'hàbit de menjar-se les ungles, un símptoma que per a molts indica nerviosisme o, fins i tot, ansietat.

Així ho han definit els experts: «la mania de menjar o de mossegar-se les ungles amb les dents. Provocant danys als dits, a les dents i a les ungles mateixes, causant infeccions i donant un aspecte desagradable a les mans».

Felip VI i Letícia
Felip i Letícia agafats del braç | GTRES

A més, indiquen que «el més important per desprendre's d'un hàbit així és tenir la convicció de voler-ho fer. S'ha de fer conscient que un costum d'aquest tipus s'activa quan travessem un episodi d'estrès o de depressió».

Les seqüeles per a aquest tipus d'afecció solen ser força doloroses. Pot causar problemes a les dents o a la cutícula, berrugues i, fins i tot, infeccions. És per això que moltes vegades hem vist el marit de Letícia portant els seus dits amb tiretes o ferides.

D'altra banda, sobre la segona malaltia rara, Jaime Peñafiel ja ho havia apuntat en alguns dels seus llibres. «Era un nen malcriat, fluix als seus estudis, amb faltes d'assistència i puntualitat i dèspota».

«Amb un greu problema afegit: el somni. La seva pubertat li provocava certa vagància, somnolència i falta d'interès general. Es quedava adormit fins i tot dret, si estava assegut, Felip s'adormia».

«Pateix narcolèpsia», explicava. Però és possible controlar els símptomes d'aquesta malaltia amb fàrmacs i tractaments específics.

Encara que Letícia i el seu marit pateixin malalties poc convencionals, sí que són malalties que es poden tractar.