Primer pla de la Reina Letícia

Letícia, furiosa per la baralla que pretén amargar-li el Cap d'Any

Letícia no permetrà que cap conducta negativa perjudiqui la seva família

Letícia torna a estar preocupada. I aquesta vegada amb raó: per una baralla en què està involucrada una persona de la seva família. La reina està molesta perquè el que més desitja és que res no taqui el nom de la institució que representa. Aquest fet ha tornat a fer trontollar el cognom Borbó per un comportament poc o gens exemplar.

L'aldarull va passar fa un mes, però ha transcendit ara. El 25 de novembre a la nit va tenir lloc el succés, a les portes d'una discoteca del carrer Goya de la capital espanyola. Un fet que podria haver passat desapercebut per a la premsa del cor si no fos perquè un dels protagonistes és nebot de Felip VI.

Imatge de Froilà de Marichalar fumant pel carrer.
Letícia està enfadada per les informacions que envolten el seu nebot. | GTRES
 

El nebot de Letícia, presumptament implicat en una baralla

Froilà, Pipe per als amics, és el nebot del rei i de Letícia, i fill de la infanta Elena i Jaime de Marichalar. Un jove a qui li agrada sortir amb els seus amics, però que aquesta vegada s'ha vist involucrat en una discussió multitudinària amb armes blanques.

Segons diferents publicacions, el jove va participar en aquest altercat, que va acabar amb ferits, entre ells, un amic del nebot de Letícia i que va patir una lesió de 2,5 centímetres. La policia va rebre tres avisos que alertaven d'una baralla al número 83 del carrer Goya a Madrid, amb unes 30 persones involucrades.

Diversos cotxes patrulla es van desplaçar als voltants de la sala Vandido, que era el lloc dels fets. Els agents van trobar sang a terra i damunt del retrovisor d'un cotxe. Un porter de la discoteca va confirmar l'enfrontament entre dos grups de joves que es trobaven ebris.

Foto de Froilà de Marichalar veient un espectacle de toros.
A Froilà li agrada sortir a la nit amb els seus amics per Madrid. | GTRES
 

El motiu no és del tot clar. Podria haver estat pels possibles desperfectes produïts en un vehicle que estava estacionat a prop d'aquella zona.

Un dels joves implicats, amic de Froilà, va patir una ferida de 2,5 centímetres en un avantbraç provocada per una navalla. Tots dos havien anat a un hospital proper buscant assistència sanitària quan va arribar la policia. Una altra de les persones implicades és Isabel Mateos, coneguda per ser amiga de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, 'el pequeño Nicolás'.

El jove s'exposa a ser acusat d'un delicte de baralla tumultuària

Aquesta seria la primera ocasió en què la Policia Nacional obre una investigació contra el nebot del rei per un presumpte delicte de baralla tumultuària. Un delicte que podria comportar una pena de tres mesos a un any de presó o una multa.

Segons l'article 154 del Codi Penal, sanciona «els qui es barallin entre ells, escometent-se tumultuàriament, i fent servir mitjans o instruments que posin en perill la vida o la integritat de les persones».

Així i tot, no hi ha constància que la investigació policial oberta per aquesta causa hagi tingut conseqüències per al cosí d'Elionor de Borbó. Es desconeix si el net de Joan Carles I va participar activament en l'enfrontament o no, o si les autoritats hi actuarà en contra. Un assumpte delicat sobre el qual la família Marichalar-Borbó ha guardat silenci fins ara.

Fotomuntatge de les cares de Froilà i la reina Letícia.
Letícia està descontenta amb el comportament dels seus nebots. | CatalunyaDiari
 

Aquesta notícia marca el final d'un any en què Froilà també va ser notícia l'estiu passat a la celebració del seu aniversari. El jove era a la discoteca Opium de Marbella quan es va produir un tiroteig que va deixar cinc ferits, dos de gravetat.

La reina està sobrepassada pels esdeveniments dels últims anys. Letícia no està disposada que el polèmic comportament de Froilà o la gran exposició mediàtica com a 'influencer' de Victòria Frederica enterboleixin la Corona.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp