Primer pla de Felip VI

Letícia se n'assabenta per la premsa: El pacte secret del rei Felip amb el seu pare

El rei emèrit tornarà a Espanya al mes de febrer i no podrà celebrar el Nadal amb el seu fill Felip

Estar lluny de la família durant les festes de Nadal és dur i el rei emèrit ho sap. Joan Carles I no podrà celebrar-les amb el seu fill, Felip VI

Ni tan sols podrà celebrar el seu aniversari, ja que no tornarà a Espanya fins al febrer. Així ho ha comunicat després d'unes dures negociacions entre tots dos, segons 'El Español'.

No torna a casa per Nadal

L'emèrit ja ho sabia des de divendres passat, 17 de desembre. Aleshores, era un espectador de luxe més del partit de tenis de Rafa Nadal contra Andy Murray al torneig d'exhibició Mubadala World Tennis Championship. Era una cita benèfica a Abu Dhabi i Joan Carles va voler presenciar la trobada a la llotja.

Joan Carles
El rei emèrit Joan Carles no tornarà a Espanya fins al febrer. | GTRES

Durant el partit, es va mostrar molt seriós i ara se sap per què. Felip li havia comunicat que podrà tornar, però no quan ell volia ni tampoc com ell desitjava.

 

No es va decidir d'un dia per un altre

La decisió no ha estat ni de bon tros precitada, sinó que es va haver de pensar detingudament. Tot i això, ja feia un parell de setmanes que tenia més que clar que el seu pare no podria passar la nit de Nadal a Zarzuela. El motiu és clar: s'apropa el moment més rellevant de l'any per a Felip, el discurs de Nadal, i no vol que res l'espatlli.

Primer pla del rei Felip IV.
Felip ha decidit que el seu pare no torni fins al febrer. | Europa Press
Una font propera a la Família Reial ha assegurat que «no volen que ningú esperi a veure si Felip diu alguna cosa sobre el retorn del seu pare. No és moment de parlar de l'emèrit». Un altre dels esdeveniments que no podrà celebrar Joan Carles al costat de la família és el seu aniversari.
Passarà el 84è aniversari fora del seu país, el 5 de gener. La Pasqua Militar és el dia 6, coincidint amb la festivitat dels Reis Mags.

Felip no vol que el seu pare sigui un inconvenient

La festa castrense serà el primer acte de Felip de l'any 2022 i no vol que hi hagi cap inconvenient per celebrar-la. Va ser en aquesta festivitat, durant l'any 2014, on va quedar clar que el regnat de Joan Carles podria arribar al final.

El Rei Joan Carles i Corinna Larsen
Corinna Larsen és l'amant més famosa de Joan Carles. | GTRES

L'escàndol a Botswana i l'aparició de Corinna Larsen, la poca professionalitat que va presentar en l'esdeveniment va ser la gota que va fer vessar el got de tots els espanyols. Fins i tot, l'emèrit sabia que era l'hora de fer-se a un costat.

És el millor per a tots

La decisió que Joan Carles torni a partir del febrer ha estat pactada entre pare i fill. El rei titular considera que és el millor per diversos motius.

El primer és que la situació avui és pitjor a la que es vivia quan va decidir partir cap als Emirats Àrabs. Una altra de les raons són les investigacions de Fiscalia del Tribunal Suprem, ara en poder d'Alejandro Luzón.

Joan Carles
Joan Carles fa moltes setmanes que pensa seriosament a tornar a Espanya. | GTRES

A més, la Família Reial creu que Podemos intentarà de totes les maneres possibles frustrar el retorn de Joan Carles. Tot i això, sigui quina sigui la data de la seva tornada a Espanya, portarà conseqüències a Zarzuela.

Com a casa enlloc

S'ha especulat durant molt de temps sobre quin serà el domicili de l'emèrit quan torni a trepitjar terres espanyoles. Avui s'ha tancat el debat.

Si tot segueix com el que estava previst, Joan Carles tornarà a Zarzuela. L'objectiu és que sigui un lloc discret, allunyant-lo de la premsa i amb un dispositiu de seguretat que li aporti tranquil·litat.