La reina Letícia amb posat seriós

Letícia trenca totes les normes i s'allunya de Felip amb la seva decisió

La Reina Letícia ha tornat a reivindicar la seva veu malgrat els advertiments de la Casa Reial

La Reina Letícia és conscient que cada gest que dona, per petit que sigui, és de gran impacte per a l'opinió pública. Com la representant institucional espanyola d'alt rang que és, la Reina és conscient del poder a l'hora de llançar missatges al món.

Ha anat polint les seves formes i la desimboltura de quan la vam conèixer.

Qui no recorda aquell «deixa'm parlar» que li va deixar anar al seu llavors promès príncep Felip en la seva presentació en societat?

Tot i el pas dels anys, la Reina segueix sent Letícia en estat pur.

La reina Letícia amb una camisa d'Ucraïna
La Reina ha volgut lluir una camisa típica eslava | GTRES

A la Casa Reial segueixen la norma que ha imperat des de temps immemorials. Seria una cosa semblant a la típica dita de «On hi ha patró no mana mariner». A Espanya, el patró és el Rei Felip.

La Reina Letícia no seria precisament una marinera al vaixell reial. És la segona de bord, gairebé res. Tot i això, se li ha anat demanant al llarg dels anys que no faci ombra al seu marit, principalment en moments decisius.

Ella ha complert les advertències. Des que el seu sogre va abdicar, ha anat trobant el seu lloc als escacs de la representació pública de la Corona.

Tot i això, la Reina vol tenir veu pròpia i demostrar compromís i idees pròpies. I així ho ha tornat a reivindicar en el seu darrer acte oficial.

La Reina Letícia envia un missatge amb la brusa que ha sorprès tothom

La Reina anava a un acte de la Fundació Mutua Madrileña. La seva agenda és força intensa aquests dies i el dia abans ja havia fet una aparició pública a Pamplona.

Per al seu acte a Madrid, la reina ha escollit un model que ha servit per llançar el seu missatge més important en anys.

Letícia feia acte de presència amb una brusa blanca, d'escot tipus vaixell i estampats ètnics. Es tractava d'una peça ucraïnesa, típica peça de la moda eslava amb què ha deixat tothom sense paraules.

La brusa, vistosa i molt bonica, es diu vyshyvanka i inclou el típic cordó amb borles a l'escot.

Els decorats simètrics i colorits són també una característica típica d'aquesta peça, de mànigues inflades.

La Reina arribava a la cita amb la jaqueta col·locada a les espatlles, ja que la temperatura a Madrid encara és freda.

Tot i això, ha volgut treure-la perquè les càmeres recollissin la seva imatge lluint aquesta simbòlica peça.

Reina Letícia amb una camisa eslava
La Reina Letícia ha lluït aquesta espectacular camisa en suport a Ucraïna | GTRES

La Reina ha volgut deixar clara la seva postura respecte a la guerra a Ucraïna amb aquest gest senzill, però efectiu. El seu marit ja va llançar un missatge de condemna de la guerra i de l'actitud de Rússia al conflicte.

La Reina mostra el seu suport al poble ucraïnès

Tot i això, Letícia, també ha volgut mostrar ella mateixa el seu suport al poble ucraïnès en aquests moments tan complicats i de responsabilitat internacional.

Qualsevol gest de repulsa a l'actitud de Vladímir Putin és benvingut i encara més si arriba de les altes instàncies de l'Estat.

La Reina ha combinat la brusa amb uns pantalons negres de pinces i tir alt, un cinturó i uns salons negres. Tot al servei de realçar la brusa, clarament protagonista del seu look.

Al seu parlament, la Reina Letícia no ha fet cap referència a la guerra a Ucraïna. El seu discurs s'ha centrat en els elogis a les entitats d'ajuda social a què van destinades les ajudes que es presentaven.

També ha destacat que estem en un moment que la societat busca certeses. Ella - afirma - està davant de 36 certeses en forma d'entitats «en què treballeu i col·laboreu moltes persones de bé perquè les persones amb dificultats visquin amb més dignitat».

Un cop més, la reina ha sabut compaginar saber estar amb la seva faceta més reivindicativa i personal.