L'euríbor plus podria encarir les hipoteques fins a 150 euros al mes

L'entrada en vigor de l'euríbor plus només afectarà les hipoteques variables referenciades a l' euríbor actual

L'euríbor plus pot encarir les hipoteques fins a 150 euros al mes | CatalunyaDiari.cat

 

L'Institut Europeu dels Mercats Monetaris (EMMI) porta elaborant des de fa tres anys una millora de l'euríbor actual. A aquesta actualització, que té per objectiu obtenir un índex més fiable i menys manipulable, se li coneixerà com euríbor plus i afectarà aproximadament al 90% de les hipoteques espanyoles. Tot i ser un índex més real i estable, segons el comparador financer HelpMyCash.com, l'índex podria augmentar fins a 150 euros al mes l'import dels préstecs hipotecaris, per diversos motius.

Algunes entitats podrien substituir-lo per IRPH

Alguns bancs espanyols, canviaran l'euríbor actual per l'índex substitut que apareixi reflectit en el contracte hipotecari, normalment IRPH Entitats. Això suposarà un problema per als hipotecats ja que l'IRPH actualment cotitza al 2,007%, mentre que l'últim valor de l'euríbor ha estat de menys 0,048%. El canvi d'un índex per un altre provocaria un increment d'interessos de dos punts percentuals, de manera que per una hipoteca mitjana de 150.000 euros, amb un interès d'euríbor més 1% i un termini de 25 anys, els hipotecats poden arribar a pagar al voltant d'uns 1.800 euros més a l'any.

No obstant això, l'entrada en vigor de l'euríbor plus només afectarà els consumidors que tinguin una hipoteca variable referenciada a l'euríbor actual. Els que hagin signat una hipoteca a interès fix no patiran cap alteració en les seves quotes. Tampoc els que hagin contractat una opció a tipus mixt.

L'índex cotitzarà en positiu

Encara que no existeix una confirmació oficial per part de l'Institut Europeu dels Mercats Monetaris de que l'euríbor plus començarà la seva posada en marxa en positiu, tot apunta que serà així. Segons ha pogut conèixer el comparador financer HelpMyCash.com mitjançant l'EMMI, l'euríbor només sortirà si la seva cotització no produeix una pertorbació en les quotes dels hipotecats. Pel que, encara que el seu valor sigui positiu, no s'allunyarà en diversos punts de la cotització de l'euríbor actual. La posada en marxa en positiu suposarà un increment de les quotes hipotecàries.


Comentaris

envia el comentari