Una de les últimes imatges de Lady Di el dia que va morir

La llegenda de Lady Di continua viva 24 anys després: Les seves últimes paraules

La princesa Diana va aconseguir dir unes paraules abans de perdre la consciència

Acaben de complir-se 24 anys de la tràgica mort de Lady Di en un accident de trànsit a París. Mentre el conductor del vehicle i la seva parella, Dodi Al-Fayed, van perdre la vida a l'acte, la princesa va resistir fins que va arribar a l'hospital.

Lamentablement, hores després es comunicava que la ferida interna que patia Diana de Gal·les era massa severa. Així doncs, va morir una de les icones mundials més grans que hi havia hagut mai, però la seva llegenda avui encara perdura.

Igual que les teories sobre el que realment va passar aquell dia fatídic de 1997. S'han fet moltes especulacions sobre l'aparatós accident, el qual molts assegura que formava part d'un pla per a esborrar-la del mapa.

I és que la família reial no podia permetre que la mare del futur rei d'Anglaterra es casés amb un musulmà.

El que està clar és que encara seguim descobrint secrets del que va passar aquella nit. Gràcies a una publicació del 'Daily Mail' que recull les declaracions que va fer el metge que va atendre Lady Di, sabem com va viure els moments posteriors a l'accident i, fins i tot, quines van ser les últimes paraules que va pronunciar.

Les últimes paraules de Lady Di abans de morir

«Vaig fer una avaluació molt ràpida. Després vaig anar al cotxe a buscar el poc equip mèdic que hi tenia, vaig tornar a entrar al vehicle i vaig intentar ajudar-la», explica el metge.

«Estava asseguda a terra a la part de darrere, i vaig veure que era una dona molt guapa", afegeix sobre l'estat en què va trobar Lady Di. «No tenia cap ferida greu a la cara».

A més, indica que «no sagnava, però estava gairebé inconscient i tenia dificultat per a respirar, ha seguit narrant.

Llavors va ser quan Diana va pronunciar les seves últimes paraules. «Déu meu, què ha passat?», va dir, espantada, quan va veure el que acabava de passar.

Després de ser traslladada a l'hospital, va morir a causa d'una ferida interna que al principi no semblava greu. No obstant això, la investigació del cas s'ha obert en nombroses ocasions per a esbrinar si el motiu de la mort va ser realment un accident o si hi havia alguna cosa més al darrere.

Richard Shepher, el forense que es va encarrega del cas, va explicar com s'havien produït els fets.

Pel que sembla, Dodi anava assegut darrere del conductor, contra el qual va impactar, i tots dos van morir a l'acte. Cap dels dos portava cinturó, igual que Diana. Amb el cop, Lady Di també es va precipitar cap endavant, però com que pesava menys que els seus acompanyants, va patir menys ferides.

Això pot ser degut a que anava asseguda darrere de Rees-Jones, el guardaespatlles d'Al-Fayed, que sí que portava el cinturó posat i es va moure menys. Va ser l'únic que va sobreviure a l'impacte.

Pel que fa a la princesa, a primera vista no semblava que estigués greu. «De fet, només es va trencar uns quants ossos i va patir una ferida petita al pit», relatava Sheperd.

I va ser precisament aquesta ferida la que li va costar la vida. «Aquesta ferida suposava una rascada en una vena d'un pulmó».

Quan l'ambulància va arribar al lloc per a atendre-la, tot i que al principi era capaç de mantenir la comunicació, el pit li anava sagnant a poc a poc.

«Quan va patir una parada cardíaca, es van fer tots els esforços possibles per a reanimar-la, i a l'hospital va passar a cirurgia, on van identificar el problema i van intentar reparar la vena. Però desgraciadament era massa tard».

Segons el metge, era una cosa molt difícil de descobrir. «Anatòmicament està amagada, al centre del pit. Les venes, que no tenen la mateixa pressió que les artèries, sagnen més lentament. De fet, tan lentament que costa identificar el problema. I un cop identificat, reparar-lo encara és més difícil».