Primer pla del rei Felip amb l'uniforme de l'exèrcit

El lleig del rei Felip al seu cosí: «No aniré al teu casament»

La reina Sofia serà l'únic membre real que acudirà a la cerimònia religiosa entre Felip de Grècia i Nina Flohr

Ni tan sols els membres reals s'han lliurat que la Covid-19 interfereixi en els seus plans. Així és, perquè Felip de Grècia i Nina Flohr van veure's obligats a celebrar el seu casament el 12 de desembre de 2020.

El fill menor de Constantí II de Grècia i Ana Maria de Dinamarca i la seva actual dona no volien esperar més per contraure matrimoni i per això, encara que es van comprometre a l'estiu de 2020 i tenint en compte que la pandèmia seguia activa, van decidir casar-se.

Van celebrar aquesta unió per la via civil a Suïssa, concretament a Sant Moriz, el país de Nina. I de fet, només hi va haver dos convidats a la cerimònia: el pare d'ell, i el d'ella. No obstant això, més tard, van celebrar-ho amb uns quants familiars i amics, entre aquests la infanta Cristina i Irene Urdangarín.

Tanmateix, quan es van publicar les fotos del casament, la núvia va encarregar-se d'aclarir que hi hauria un enllaç religiós quan es pogués. I de fet, així serà, aprofitant que la situació sanitària va millorant per moments. Per tant, l'enllaç se celebrarà el 23 d'octubre.

Una informació que ha assegurat Ekdoseis Stemma esmentant l'oficina de la Casa Reial Grega. A més, confirma que la cerimònia tindrà lloc a la Catedral d'Atenes, un lloc d'allò més especial per als reis Joan Carles i Sofia, ja que allà van contraure matrimoni l'any 1962.

Així mateix, en el mateix lloc també van casar-se els pares de Felip de Grècia en 1964, per la qual cosa aquesta catedral compta amb un gran significat per a la família. Així doncs, és evident que aquest pròxim enllaç ha acaparat tota l'atenció mediàtica europea, i és que no és per a menys.

A més a més, el nuvi té com a família propera a la Família Reial Espanyola i a la Família Reial Danesa. Però, per si no n'hi hagués prou, també té una estreta relació amb la Família Reial Britànica i altres cases reials.

Hi aniran el rei Felip i la reina Letícia?

Encara que aquesta podria ser l'excusa perfecta per reunir tota una Família Reial, sembla que això no serà així. I és que la família paterna del nuvi, és a dir, la Família Reial Espanyola, només estarà representada per la reina Sofia.

És més, per a la mare de Felip VI aquesta no serà un casament qualsevol, sinó que és el moment perfecte per tornar a reunir-se amb la família perquè, malgrat la distància geogràfica, la unió segueix estant present.

Així doncs, no hi ha dubte que la reina Sofia no vol perdre's per res del món el casament del seu nebot, encara que sembla ser l'única, ja que l'exili a Abu Dhabi i el seu estat de salut fan que el rei Joan Carles pugui ser una de les absències més destacables de l'enllaç. Però, no serà l'única.

A més de l'emèrit, una altra de les absències més sonades serà la dels reis Felip i Letícia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia. Malgrat que Felip de Grècia i el monarca espanyol són cosins germans, i tant ell com la seva família estaran convidats, tenen «l'excusa perfecta» per no assistir-hi.

Així és, perquè la Família Reial d'Espanya estarà present a Astúries per al lliurament del Poble Exemplar, que se celebrarà a la localitat Santa Maria del Port, propera a la província de Lleó.

Per això, aquest acte públic ha obligat a retardar el retrobament més esperat entre la família reial, és a dir, entre la reina Letícia i Marie Chantal. I és que, recordem, la consort grega no va dubtar a criticar la reina espanyola quan va tenir lloc la picabaralla de 2018 amb la reina Sofia a Palma.

Tot i que a priori ni Felip ni Nina van oferir cap data, s'esperava que es casessin més tard que Theodora de Grècia i Matthew Kumar, però, sembla que no serà així.

Malgrat que el compromís de la princesa Theodora i el seu promès va anunciar-se en 2018, els desitjos de tots dos per fer un casament reial amb magnificència els va obligar a esperar. I finalment, sembla que el seu germà menor s'avançarà a donar el 'sí, vull'.