La reina Sofia president els premis Reina Sofia de Pintura

La lletja trobada de Sofia amb Felip, Letícia i les petites que ho deixa tot clar

La reina Sofia no està passant pel seu millor moment amb la seva família

La setmana passada va arribar un dels dies més esperats per a la reina Sofia, tot i que no té pinta que sigui una cosa que recordi per sempre. La monarca va reaparèixer amb la seva família després de molt temps sense fer-ho.

La reina Sofia fa mala cara

La reina Sofia va comparèixer públicament amb Felip, Letícia i les nenes. És la primera aparició de tota la família sense la presència de Joan Carles. L'emèrit segueix als Emirats Àrabs Units, lluny de tot el que està passant a la Casa Reial.

Pilar Eyre ha explicat al seu bloc per a la revista 'Lecturas' com va ser aquesta trobada tan estranya. Tot va passar en el lliurament dels premis Princesa d'Astúries. En un primer moment, Elionor aclaparava tot el protagonisme durant l'esdeveniment, demostrant els seus grans dots oratoris malgrat la seva curta edat.

Com no podia ser d'una altra manera, la reina Sofia era sotmesa a moltes preguntes sobre el seu marit. En baixar del cotxe oficial, un bon grup de reporters es va dirigir cap a ella per preguntar-li si sabia alguna cosa de Joan Carles. Segons explica Eyre a 'Lecturas', a Sofia se li va descompondre la cara en aquell mateix instant. «Es descompon la mirada de Sofia i se'n va cap a dins, però se li sent exclamar amb l'arrogància de quaranta anys al tro i 17 avantpassats reis: 'Ai, quines preguntes!'», ha explicat Pilar Eyre a 'Lecturas'.

La periodista catalana explica que aquest moment només va durar 10 segons, però que va ser el que més li va cridar l'atenció de tota l'entrega de premis. Sofia estava visiblement tocada per tota la situació, sobretot perquè el seu marit ha jugat amb ella en diverses ocasions. Els múltiples escàndols del rei emèrit han fet que Sofia s'enfonsi i, tal com explica Eyre, la seva cara era tot un poema durant l'acte.

L'experta en la Casa Reial ha especulat amb la possibilitat que aquesta sigui l'última vegada que la grega aparegui en els premis Princesa d'Astúries, ja que no va estar gens còmoda sense la presència del seu marit. 

Es plasma certa incomoditat entre la família

Pilar Eyre explica a 'Lecturas' que amb prou feines hi va haver comunicació entre la reina emèrita i les seves netes. «Sofia li va dirigir alguna frase a la seva neta gran, que va respondre educadament, encara que en el moment de la foto va intentar no apropar-se i no hi va haver interactuació entre els cinc. I és que la forçada presència de Sofia refredava l'ambient, molt diferent que quan pares i filles estaven sols, que reien, parlaven i oferien una imatge de família unida i compenetrada», ha explicat Eyre al seu bloc.

La catalana i molts experts opinen que Sofia va espatllar l'entorn familiar entre Felip, Letícia i les nenes. Alguns fins i tot s'han recordat de la famosa maniobra de Sofia amb les seves netes durant un posat fotogràfic en què va discutir amb Letícia. Aquest podria ser el final de les aparicions públiques de Sofia, una reina que ha patit molt per culpa del seu marit.

A la revista 'Lecturas', Eyre afirma que en el posat als premis Princesa d'Astúries es va percebre certa incomoditat entre els cinc. «Sofia va refredar la imatge de família unida dels reis i les seves filles», ha tancat l'experta sobre la Casa Reial al seu bloc de l'esmentada revista, afegint que aquest hauria de ser el moment en què l'emèrita faci un pas enrere.