Primer pla de Lola Herrera.

Lola Herrera reconeix que és addicta a una cosa i deixa clar quin és el seu estat real

Lola no amaga la impactant realitat del seu estat

Lola Herrera és una de les actrius de teatre i televisió més veteranes del panorama nacional. Herrera ha estat i és una de les dames més reconegudes i, amb 87 anys, continua omplint els teatres de tota Espanya. S'ha llaurat una extensa carrera i no té pensat retirar-se per ara, malgrat la seva edat avançada.

Lola Herrera ha estat tota una icona amb Cinco horas con Mario i, actualment, deixa palès el seu mestratge amb Adictos al Teatro Reina Victoria de Madrid. Herrera lamenta en la seva obra la quantitat de vicis que dominen la nostra societat actual. Acompanyada per dos artistes més, Herrera posa el focus en una època dominada per la tecnologia. També es refereix a una societat «enganxada a tot», admet l'actriu.

Lola Herrera es refereix contundent a la societat en què vivim

La veritat és que Lola Herrera no es considera una persona especialment negativa, malgrat les declaracions sobre l'etapa que vivim. «No sóc una persona negativa, només soc realista, i la realitat té uns trets negatius amb uns grans interrogants. Si no ets ximple t'adones que hi ha coses que no es volen mirar. Però, escolta, això també és respectable per a qui ho vulgui fer», assegura en una entrevista per a La Razón.

Dins d'aquesta societat consumista en què vivim, Lola Herrera té clar que: «Això s'ha de trencar per algun lloc. Estem en un moment delicat, difícil: no es podrà consumir perquè no tindrem diners per fer-ho. Hi ha un consum desmesurat. S'han de tenir 18 samarretes, 18 pantalons i 18 de tot; i no es pot passar un cap de setmana sense anar a algun lloc… Cal saber que no es pot tenir tot», exposa.

Foto de Lola Herrera.
Lola Herrera, amb una vida dedicada al teatre i amb 87 anys, té clar a què és addicta avui dia. | GTRES

«Són petits desastres que s'arreglen amb pedaços»

La crisi que molts experts vaticinen a partir d'aquesta tardor no és un fet que sorprengui la veterana actriu. «Tindrem una crisi contínua, són petits desastres que s'arreglen d'alguna manera amb pedaços, però a l'arrel, des de la meva ignorància, no se'n van. Estem immersos en debats superficials. Ara s'estila debatre, però no es pot saber de tot i hi ha gent que opina de tot. Hem d'escoltar les persones que de debò tenen criteri sobre un determinat coneixement», admet.

Parlant estrictament de la seva nova obra Addictes, Herrera posa de manifest que: «És una mentida amb molta veritat. Que cadascú ho analitzi per parlar d'allò que està passant. Tampoc no cal fer grans dramatismes, és la realitat. Des dels meus 87 anys, puc dir que cal pensar més en les realitats pròpies».

Lola Herrera confessa a què és addicta sense problemes

L'actriu no amaga a què és addicta. «Doncs, com cada un dels ciutadans, a gairebé tot. M'han creat totes les addiccions. De petita tenia una faldeta per a quatre temporades, ara al contrari, quatre per a una només. Ja m'ho deia la meva mare: "Lolita, filla, no compris tant. Per què tants vestits per a un sol cos?"», confessa.

Això sí, la protagonista d'aquesta entrevista deixa clar a què no podria ser addicta mai a la vida. «No ho seria a la tirania, a la injustícia i al desastre», sentencia la veterana actriu de teatre i televisió.

▶️ Vídeo del dia