Loles León

Loles León explica el dolorós motiu pel qual va haver de deixar-ho tot

Loles León sorprèn tothom després de revelar per què va haver de canviar de residència

Loles León és una de les actrius més importants del nostre país gràcies a la seva extensa carrera en teatre, cinema i televisió, fet que li ha valgut per ser una intèrpret més que reconeguda pel gran públic.

Fa uns dies que Loles es troba a Barcelona per treball. Des del 9 de juny representa Una noche con ella al 'Teatre Condal', una travessia pel cabaret i el 'music hall', després de 50 anys pujada sobre els escenaris, i encara té corda per a estona.

Loles León, noia Almodóvar, és molt amiga de les seves amigues i lloa la bonica amistat que l'uneix a Bibiana Fernández des de fa molt de temps.

«Tenim històries còmiques unides al temperament telefònic, d'escenari i de vida. Són unes vides que es complementen l'una a l'altra i es retroalimenten juntes. Som un torrent», confessava fa uns quants dies en una entrevista.

Loles León s'obre en canal i explica la veritat de la seva marxa

Sobre el xou, Loles exposa que «només el públic sabrà què és veritat i quina mentida en aquesta representació d'una vida plena de somnis. Comencem l'obra amb un 80% de veritat i un 20% de ficció. Però el públic —que és l'últim director d'un espectacle— és qui ha de decidir», ha assegurat en una xerrada sincera.

L'actriu Loles León somrient i amb un vestit negre amb tatxes platejades
Loles León ha aixecat polseguera amb el seu últim comentari en una ràdio | GTRES

Alhora, l'actriu confessa que no canviaria res del que ha fet. És més, fins i tot arriba a dir que s'hagués ficat «en més tolls» que en els que ja s'ha ficat en tota la seva carrera. «No canvio res perquè tot el que he viscut ha estat tan ben viscut. El que és bonic és explicar amb tot el que t'has trobat», confessava.

En els darrers dies, la intèrpret li ha donat una entrevista al sempre incisiu Toni Clapés, que des de fa anys presenta el programa radiofònic Versió RAC1. El cas és que entre ells hi ha un 'feeling' especial.

Per exemple, quan el comunicador formava part de Crónicas Marcianas, ell mateix es va declarar a l'actriu. Però el millor va arribar amb la resposta de Loles, quan li va deixar anar al presentador que «Toni Clapés em posa».

La polèmica opinió sobre Catalunya que encén les xarxes

Durant la seva distesa conversa a les ones catalanes, Clapés no va voler oblidar una qüestió que sempre ha sembrat els dubtes sobre la icònica actriu espanyola.

El tema espinós ha sortit a la llum quan Clapés li va preguntar sobre el motiu pel qual va deixar Catalunya per instal·lar-se de manera definitiva a Madrid.

Imatge de Loles León posant a un photocall sormient
Loles León, l'artista de ficció que ha provocat que cremin les xarxes socials | GTRES

«Què passava? No tenies oportunitats, o no et senties còmoda», va ser la pregunta en qüestió, i la resposta de l'actriu va agitar alguns oients de la ràdio catalana.

«No, no tenia oportunitats. Va sortir això de la normalització lingüística i llavors va ser molt difícil. Vaig començar sent xarnega, després botiflera i ara em diuen colona perquè soc allà a Madrid», va dir resignada la coneguda actriu.

Dures crítiques a Loles León

La seva reacció va ser molt desagradable per alguns oients que estaven escoltant l'entrevista en directe. Tal va ser l'enrenou que fins i tot Clapés va haver de sortir a defensar la seva convidada.

Aquest va retreure el comentari d'una usuària catalana que definia com a inacceptable la resposta de l'actriu, amb un tuit molt dur contra ella. «Comentaris com el teu són els que ens defineixen. És més fàcil faltar-hi que intentar convèncer», li ha respost el comunicador a les seves xarxes.

El cas és que les severes crítiques a Loles encara no han cessat, i alguns han fet memòria sobre una opinió semblant amb un cantant de Badalona molt famós, Miguel Poveda. L'artista apuntava que el seu fracàs escolar va ser degut a la imposició del català al seu col·legi: «Vaig deixar de tenir interès».