Loles León

Loles León es trenca i confirma que es veu obligada a deixar-ho

Loles León ha viscut una situació força traumàtica

Loles León és una de les millors actrius de la seva generació. Nascuda a Barcelona el 1950, el proper 1 d'agost farà 72 anys i més de 35 de professió. Tot un repte, tenint en compte que el seu sector professional no és especialment agraït amb les persones de la seva edat.

Loles és feliç, simpàtica i s'ha especialitzat en papers més aviat còmics. No obstant això, ostenta també un caràcter fort i es caracteritza per tenir les coses clares i per cantar-les clares també.

Amb gairebé 40 pel·lícules al seu currículum i gairebé 20 sèries, Loles no fa un lleig a res que li serveixi per portar un sou a casa. Així doncs, en aquests darrers anys ha combinat la seva faceta com a actriu amb el seu paper a programes de televisió.

La seva desimboltura i gràcia natural l'han convertida en bona participant d'espais com 'Ven a cenar conmigo', 'MasterChef' o 'Tu cara me suena'. Fins i tot s'atreveix amb el teatre, on ha destacat en més de deu obres, l'última, 'Una noche con ella'.

Es podria, doncs, dir que Loles ha tingut una carrera professional plena d'èxits i que tot li ha anat força rodat a la vida. No obstant, acaba de revelar-se un trauma que arrossega des de fa anys i que li va produir un moment força trist a la seva vida.

Ara s'ha proposat superar-lo, però les dificultats per aconseguir-ho han tornat a aflorar amb força. I és que a Loles León hi ha una cosa que li ha amargat la vida i, en un moment determinat, va marcar la seva vida per sempre.

Loles León i els seus greus problemes amb l'anglès

Loles León ha confessat una pena que arrossega des que la seva carrera va començar a despuntar i a collir els èxits més rellevants de la seva trajectòria. No sap anglès. Res, nothing.

L'artista ha confessat al programa 'Los miedos de...' que té un 'complexe' amb el seu anglès. Es veu incapaç de parlar-lo, d'aprendre l'idioma i es bloqueja completament amb ell.

Loles León  | GTRES

Això ha condicionat la seva carrera professional, principalment en un moment clau de la seva vida: «Quan anava allà, tothom parlava anglès i jo em sentia apartada».

Afirma que «A Los Angeles em va venir un agent important i em va proposar que em quedés allà per fer pel·lícules. Jo em vaig tornar a Espanya perquè no sabia anglès».

Per a Loles León va ser «un moment trist perquè vaig pensar que havia perdut una oportunitat gran a la meva vida. Vaig decidir que no, que em tornava perquè no sabia l'idioma i no l'hagués pogut aprendre, com ho van fer Antonio Banderas i Penélope (Cruz) i tots. ..».

Loles es va dedicar «a treballar al meu país i a aconseguir un lloc al món a l'espectacle i a treure el meu fill endavant».

Loles León no supera el repte que li proposen

Loles León tenia un objectiu al programa de Cuatro: vèncer la seva por a l'anglès i començar a aprendre l'idioma. Per això, li van posar una coach i van convidar la seva amiga, Bibiana Fernández, una altra que tampoc no domina gaire l'idioma.

El repte era aparentment fàcil, llegir (i interpretar) un text en anglès. Hi havia temps per assajar, preparar-se i fer-ho després, amb públic.

La carrera de Loles Léon té molts èxits, com 'Aquí no hay quien viva' | Atresmedia

Ja des del principi, la catalana es va mostrar molt nerviosa perquè no va entendre cap de les explicacions que li donaven. Es va bloquejar completament a l'hora de començar a llegir el text. Les seves cares eren un autèntic poema, mentre intentava entendre què havia de fer exactament.

«Ho he passat tan malament, amb això de la funció». No va voler continuar. «Jo el ridícul no el faig davant de públic. Here, the end . I hem acabat. Jo me'n vaig a casa meva».

Tot i no haver superat la por a un idioma que no és el seu, estava orgullosa d'haver aconseguit «una part important del repte. Em sento satisfeta i una mica més segura que quan vaig arribar».