Muntatge amb fotos Lolita Flores i la seva mare, Lola Flores.

Lolita confessa la trista herència que la seva mare Lola Flores li va deixar quan va morir

Lolita no gaudeix d'un gran llegat, com es podia pensar

Lolita Flores  aquests dies es va assabentar que la seva filla, Elena Furiase, i el marit d'aquesta, Gonzalo Sierra, no passen una bona etapa econòmica. I això és una cosa que a l'actriu li sona i molt. Sí, perquè també ha passat per aquests problemes.

 

Després de tot l'èxit que va guanyar la seva mare, Lola Flores, es pensava que ella podia gaudir d'una bona part de l'herència. Però res més lluny de la realitat.

Lolita i la veritat del que li va deixar Lola Flores

Lola Flores, una de les artistes més grans d'aquest país, va morir el 1995. Com va ser molt important, tothom va creure que va deixar un gran patrimoni als seus fills. Però això no va ser així.

Durant aquests anys hem conegut que la realitat del patrimoni de la cantant era molt diferent. Així, per exemple, a mitjans com Vanitatis es va publicar que gran part del que tenia va ser destinat a pagar la multa amb Hisenda.

Pel que sembla, va haver d'anar unint a poc a poc diners per poder pagar els 28 milions de pessetes que li demanaven. I això, per exemple, la va portar a vendre el luxós pis que tenia al carrer Maria de Molina a Madrid.

Lola Flores.
La seva generositat i el seu deute amb Hisenda, van fer que la fortuna de Lola no fos tan gran | GTRES

Però va haver-hi un altre problema: que era molt generosa amb els seus. El seu fidel Juan 'el Golosina' va dir que «va ser mala administradora. Podria haver tingut mig Madrid, però va ajudar el pare, la mare, els germans, els amics...».

«Al seu costat no hi havia penes. Va guanyar tots els diners del món, però com més guanyava, tots els que estàvem a la seva vera vivíem millor».

Fins a tal punt va arribar la situació que, quan va morir, els fills van decidir rebutjar el seu llegat. I així ho va explicar Lolita dient: «Aconsellats pels nostres advocats renunciem a l'herència de la meva mare». El motiu és que la cantant va deixar molts deutes.

Per això, també van rebutjar quedar-se, per exemple, amb el xalet Los Gitanillos que estava ubicat a Marbella i que tenia un deute de 74 milions de pessetes.

Primer pla de Lolita Flores fent mala cara
Lolita Flores i Rosario es van veure obligades a renunciar l'herència de la seva mare. | Antena 3

Aquest i altres deutes van ser els que van portar les filles de la cantant a viure una situació complicada amb l'herència materna. Per això, ella va explicar al Deluxe el que realment li va deixar la seva mare: «Em va deixar aquestes cames meravelloses, molt d'art i molt d'amor. Però diners res de res».

Això sí, li va llegar a ella i a Rosario els drets de totes les seves cançons i això serà fins al 2066.

Lolita arrossega problemes econòmics

Si la cantant d'Amor, amor hagués tingut una mica d'herència, és molt possible que no hauria passat per seriosos problemes econòmics. Ella mateixa va parlar d'això públicament.

Per exemple, el 2019 va explicar el que va passar al Deluxe. «Em van fer una inspecció i he hagut de pagar molts diners. No ha estat per frau fiscal sinó per uns deutes que no vaig poder pagar quan van arribar. Vaig vendre la meva casa per pagar Hisenda, una multa d'uns 600 000 €».

Primer pla de Lolita Flores
Lolita Flores ha tingut molts problemes econòmics. | Europa Press

Sense vergonya va admetre fins i tot que «he demanat ajuda a amics i bestretes, no em cau la cara de vergonya. No tinc res estalviat, no tinc casa ni un matalàs, però la nevera la tinc plena. Per menjar encara tinc, però estalviat res».