Lolita Flores en una imatge al carrer, mirant a un costat

Lolita Flores no pot moure els dits fàcilment: està malalta

L'artista ha explicat amb total sinceritat per què ha deixat de treballar de manera indefinida

Lolita Flores és, amb 63 anys, una artista tot terreny i incansable. Ara bé, fa uns dies, la filla de Lola Flores va revelar els motius pels quals es va sumar a la campanya del Dia Mundial de l'Osteoporosi . La cantant i actriu ha obert el seu cor com mai per explicar els problemes de salut que pateix des de fa temps.

A més d'admetre que pateix ciàtica i escoliosi, també va exposar sense embuts que té un principi d'artrosi. Tan espontània com sempre, Lolita ha assegurat que la vellesa és "horrorosa". Parlem d'un dolor que se li ha manifestat en un dels seus dits.

És freqüent que l'artrosi es manifesti a les falanges pel desgast del cartílag en aquestes articulacions. Conseqüència d'això, l'artrosi provoca dolor, rigidesa, dificultat per moure els dits i fins i tot deformitat.

Pel que fa a l'origen de l'artrosi, els experts en la matèria parlen d'una barreja de factors genètics i ambientals. Per tant, les persones amb antecedents familiars podrien ser més propenses a patir aquesta malaltia. Si fem treballs repetitius o patim alguna fractura o inflamació als dits, és molt probable que derivi en aquesta malaltia.

Sobre el tractament més indicat, els especialistes trien entre diverses possibilitats. Per exemple, la fisioteràpia, l'ús de cirurgia o medicaments que puguin reduir el dolor o la inflamació.

Lolita Flores, obligada a ajornar les seves actuacions als teatres

A conseqüència de la seva malmesa salut, la mare d'Elena Furiase ha hagut d'ajornar de manera indefinida les seves actuacions als teatres. I és que fa setmanes va explicar a El Hormiguero que va patir una punxada a la zona lumbar.

“He tingut un fort atac de ciàtica. Em van fer una ressonància i han vist que tinc les lumbars una mica malament”, li confessava a Pablo Motos. Lolita ha revelat als companys que, de moment, "no tinc osteoporosi, però m'he de fer una densometria".

La filla de 'la Faraona' ha detallat que, després de patir diverses punxades a la zona del nervi ciàtic, es va sotmetre a una ressonància. El metge li va demanar estar en repòs i utilitzar una faixa per estar recta. “M'han vist algunes coses i per això he hagut de deixar el teatre, però a la columna no tinc osteoporosi”, ha matisat.

"Em quedaven tres actuacions, però les he hagut de suspendre"

Lolita ha recalcat com és de vital la prevenció en aquests casos i visitar el metge cada cert temps. "Cal conscienciar la gent que vagi al metge. No cal medicar-se'n un de sol perquè després pot resultar pitjor", confessava.

"Em quedaven tres actuacions, però les he hagut de suspendre perquè la meva salut està per sobre de tot. Els meus fills, el meu net, la meva família i la meva salut. He hagut de suspendre perquè no sigui més greu", ha afirmat.

Lolita admet que fa molts anys que està “sense deixar de treballar". "Això al final també et passa factura. Dorms cada dia en un llit diferent, no menges a les teves hores. Arriba un moment en què has de parar, has d'anar al metge , revisar-te i prendre't un descans", ha revelat.

De moment, a la seva última publicació d'Instagram, Lolita deixa clar que té unes ganes enormes de tornar als escenaris. L'últim que va fer va ser compartir el cartell de la seva actuació a Miami Beach prevista per al pròxim 16 de desembre. "Aquesta vegada vaig sí o sí, espero que així sigui. La tercera va la vençuda", publicava a les seves xarxes socials.