Lolita Flores fent-se una selfie amb la mascareta a l'interior d'un cotxe

Lolita atura en sec un espectacle, demana un metge i acaba a l'hospital poc després

L'artista ha volgut compartir un missatge en vídeo amb els seus seguidors

Esglai enorme de Lolita Flores en l'estrena d'una versió d'una obra clàssica: 'La fuerza del cariño, a l'Auditori i Palau de Congressos Infanta Doña Elena d'Águilas, a Múrcia, que reobria després de 9 mesos per culpa de la pandèmia de coronavirus

Tan sols havien passat cinc minuts des del començament de la representació quan la filla de Lola Flores va demanar assistència mèdica, provocant un gran nerviosisme entre les 200 persones que el dissabte 28 de novembre havien esgotat les entrades de l'auditori murcià per a veure a Lolita.

El gran esglai de Lolita 5 minuts després de començar la seva funció a Águilas

«Lolita va començar a interpretar el seu paper de protagonista i quan la seva companya va acabar el diàleg, de sobte, Lolita va dir: Senyors, ho sento, però no em trobo en condicions de poder continuar amb l'obra. Si hi ha algun metge a la sala, li demano si us plau que m'atengui», explica al periòdic digital ‘El Español' la regidora de Cultura, María Dolores Simó Sánchez.

«Ella va marxar de l'escenari, al costat de la resta dels seus companys, i entre públic ens quedem dubitatius perquè no sabíem si això formava part de l'obra o no, amb la qual cosa va haver-hi un parell de minuts en els quals vam esperar a veure què passava. Vaig baixar a la zona de camerinos i em vaig trobar que havien tombat a terra a Lolita: estava amb els ulls tancats», explica la regidora.

«El primer diagnòstic apuntava al fet que tenia símptomes de sofrir una síncope o una lipotímia» 

Fins que va arribar l'ambulància, l'actriu i cantant va ser atesa per la regidora de Sanitat, María Dolores García Albarracín, que va treballar com a matrona. «Casualment la regidora és sanitària i la cridem: ella es va ocupar de prendre-li el pols i d'espavilar a Lolita. Jo em vaig ocupar de prendre-li la temperatura per a veure si tenia febre. Ella tenia un pols lent, però constant, semblava que presentava una bradicàrdia, i tenia la temperatura una miqueta més baixa del normal. Lolita parlava, però no gaire perquè estava atordida. En cap moment va perdre el coneixement», narra Albarracín.

Res més arribar els sanitaris van atendre a Lolita allà mateix durant una mica més de mitja hora. «El diagnòstic inicial que li van fer apuntava al fet que presentava símptomes d'estar patint una síncope o una lipotímia. Ella va sortir cap a l'ambulància pel seu propi peu, acompanyada de dos companys, en direcció al centre hospitalari de referència perquè els metges que la van atendre van estimar convenient fer-li més proves: un electrocardiograma, una ecocardiografia i una anàlisi de sang per a determinar què havia passat», explica la titular de Cultura.

Al voltant de la una de la matinada, Lolita va rebre l'alta i va abandonar pel seu propi peu l'Hospital Rafael Méndez de Lorca. L'actriu i cantant va passar la nit a l'hotel que tenia reservat amb anterioritat i aquest diumenge 29 de novembre al matí va recollir les seves coses i va tornar a la seva casa de Madrid.

El missatge tranquil·litzador de Lolita als seus seguidors

Aquest diumenge, Lolita Flores publicava un missatge tranquil·litzador a Instagram per a tots els seus fans: «El petit cor que tinc ahir bategava d'una altra manera. No m'agrada suspendre funcions i faig aquest vídeo per a donar les gràcies a tots els amics i no amics que m'heu trucat per a preguntar com estic».

Lolita ha volgut agrair les atencions rebudes de l'Hospital Rafael Méndez de Lorca, del gerent de l'Auditori i de l'Ajuntament d'Águilas. «Hi haurà Lolita per a estona. Només haig de ser a la meva casa una setmana agafant força i tornaré. Sóc una guerrera», ha sentenciat la filla major de Lola Flores.