Muntatge Lucía Extebarria i la seva mare

Lucía Etxebarria es trenca per la mort de la seva mare: no pot acomiadar-se'n

Lucía Etxebarria explica els motius de la seva absència a l'adeu a la seva mare

Lucía Etxebarria, una de les escriptores més importants del nostre país, ha deixat sense paraules els seus seguidors després d'una confessió punyent sobre un familiar.

Lucía Etxebarria, molt activa a les xarxes, sorprenia a tots aquest dijous quan prop de les dotze del migdia donava una fatal notícia. Lucía manava un missatge clar i directe a la xarxa social dels 280 caràcters. «La meva mare ha mort». Amb estes paraules, la valenciana anunciava a les seues xarxes socials la dolorosa mort de la seva mare, Lucía Asteinza.

A més, al seu perfil d'Instagram també publicava dos post, el primer amb la foto de la seva mare i sense cap mena de text. I en el segon, poques hores més tard, Lucía Etxebarria revelava la dolorosa novetat a la seva vida.

Lucía Etxebarria dona la pitjor notícia als seus seguidors

Una pèrdua que l'ha deixat descol·locada quan l'escriptora és «a 26 hores de viatge d'Espanya». Per això, per no deixar amb dubte els seguidors d'aquesta xarxa social, Lucía Etxebarria ha decidit crear un fil de missatges.

Ho ha fet per parlar de les seves complicacions per tornar al nostre país i donar l'últim adeu al seu familiar.

Lucía Extebarria a un photocall
Lucía Etxebarria ha anunciat la mort d'un familiar a les seves xarxes socials | Europa Press

Alhora, l'escriptora també ha demanat l'ajuda dels tuiters per avisar de la celebració del funeral de la seva mare Lucía Asteinza.

«A Setmana Santa és pràcticament impossible aconseguir vols, per no parlar de tots els problemes derivats del passaport digital covid per a països fora de l'acord de Schengen». Així s'explica l'autora sobre els problemes que la seva localització li provoca en aquests moments durs per a ella i la seva família.

«La meva prioritat és tornar a Espanya, per això no puc avisar tots els amics i amigues del que ha passat. Si la coneixies personalment, a mi, a la meva família, et prego que et posis en contacte amb algú de la meva família». Així s'expressava Lucía davant els més de 97 000 seguidors que segueixen les seves vivències i polèmiques tuiteres cada dia.

«Ells t'informaran d'on es farà el comiat», continua explicant sobre el funeral que tindrà lloc demà divendres. Ho ha deixat clar abans d'advertir que «no em podreu trucar, estic desconnectada», confessava Lucía Etxebarria.

▶️ Fallece Carolo Ruiz, hijo de la mítica actriz Terele Pávez, con solo 49 años

Lucía Etxebarria plora la mort més dolorosa a milers de quilòmetres

Després d'aquesta crida desesperada a través de les xarxes, Lucía Etxebarria va recordar la figura del seu familiar, que va perdre la vida tot just uns dies abans de fer 95 anys.

«Era una dona excepcionalment intel·ligent i aguda, amb uns dots artístics que no va poder portar més lluny a causa del moment en què va néixer. Però que ha transmès als seus fills i als seus nets», deia sobre ella fa unes hores.

Lucia Extebarria a un photocall
Lucía Extebarria no pot dir adeu al seu familiar després de la seva mort sobtada | Europa Press

«Una dona que estimava la música, l'art, els viatges, el teatre, els animals, els nens, i la seva família. La recordem com una dona forta i resolutiva que ens va ensenyar a qui la vam conèixer la importància de ser forta. I de creure en allò que es persegueix», prossegueix la famosa autora sobre com va ser d'important per a Etxebarria la seva mare.

«Ella creia fermament en una altra vida i va morir havent rebut el consol de la seva religió. No va morir sola». Això sí, lamenta que «no em vaig poder acomiadar al llit de mort, però si me'n vaig acomiadar abans d'anar-me'n, i el meu últim record és bonic». L'escriptora valenciana, d'una família de set germans, havia parlat fa temps de la que va morir a la revista Diez Minutos.

«La meva mare em va tenir amb 47 anys, fet que no li va fer gaire il·lusió. I aquest sentiment que la meva mare no m'havia volgut tenir ho vaig tenir jo sempre», sentenciava al seu dia.