Lydia Lozano en un photocall

Lydia Lozano, a tocar de la desgràcia: la seva família, als peus del volcà

L'esclat del volcà ha commocionat tot el món i Lydia Lozano està especialment preocupada

Lydia Lozano està vivint un dels pitjors moments de la seva vida després de l'activitat del volcà Cumbre Vieja.

Diumenge passat tots vam ser testimonis de l'erupció que es va produir a l'illa del Palma. La commoció es va apoderar de tot el món que ha presenciat l'espectacle natural.

Des de feia dies s'esperava l'esclat i els vulcanòlegs estaven avisant a la població que el succés podria ocórrer en qualsevol moment. Malgrat els avisos, va agafar desprevinguts a molts que van haver d'abandonar casa seva amb molt poques pertinences i alguns documents vitals.

La repercussió que està tenint és immensa a causa de la destrucció i desolació que està comportant als habitants. De fet, les últimes informacions asseguren que més de 200 habitatges han quedat sepultats sota la lava.

Des de la península la situació que es viu és similar i fins i tot angoixant per als familiars. Una d'aquestes persones és Lydia Lozano, natural de l'arxipèlag, que pateix per la seguretat de la seva família que viu a l'illa afectada.

Lydia Lozano preocupada pel seu cosí de la Palma

Estan sent moments molt difícils per als habitants de l'illa. Molts estan vivint la pitjor situació de la seva vida i són testimonis de com el magma avança i devasta la seva localitat i propietats.

La periodista és del municipi d'El Paso, principal zona afectada, i està veient com els seus veïns estan destrossats. Des de la capital no ha dubtat a mostrar el seu suport i preocupació per la seva localitat natal.

Hi ha molts periodistes valents que s'endinsen i s'aproximen el màxim permès per les autoritats per cobrir el succés. Un d'aquests és el cosí de la col·laboradora de Sálvame, qui es troba molt actiu retratant cada instant.

Aquest és reporter gràfic i s'ha posat en marxa per oferir les millors imatges i immortalitzar l'erupció. De fet, ha connectat amb diversos programes de televisió, entre ells el de la seva cosina, per oferir l'última hora dels esdeveniments.

L'actitud i professionalitat d'aquest s'han convertit en la principal preocupació de la tertuliana. Aquests dies s'ha mostrat especialment afectada i molt angoixada pel que li pugui passar al seu familiar.

A través de la seva connexió d'ahir dia 20 de setembre, va voler tranquil·litzar a la seva cosina. Li va confirmar que tots estaven bé. Li va confirmar que, tot i viure als peus del volcà, no han tingut cap pèrdua material ni personal.

«Per sort estem tots bé, no hem estat desallotjats de moment, hem tingut sort» va assegurar per tranquil·litzar la periodista. Després d'aquestes paraules, es va apreciar a la col·laboradora més tranquil·la, però se la notava nerviosa.

Fa molt temps que no va a la zona, però segueix estant molt unida a la seva terra, com va confirmar. No va dubtar a enviar-li un missatge de precaució i de preocupació perquè evités córrer riscos innecessaris.

La situació segueix descontrolada i els especialistes han assegurat que l'activitat volcànica podria durar fins a dos mesos. L'avanç de la lava segueix posant en alerta a tota la zona sud de la Palma.

Moltes cares conegudes han volgut mostrar el seu suport i solidaritat amb els vilatans. Alguns com Antonio Banderas o Sara Salamó han llançat missatges a través de les seves xarxes socials dirigits als afectats.

Lydia Lozano està més tranquil·la, tot i això es troba expectant davant el desastre que hi ha a la seva illa. Haurem d'estar atents per veure com evoluciona el succés i esperem no haver de lamentar més pèrdues.