Foto de Maite Galdeano

Maite Galdeano reapareix enfonsada i revela els pensaments de suïcidi

Maite Galdeano ha explicat el moment més dur de la malaltia que pateix

Maite Galdeano es va convertir fa uns dies protagonista de la premsa de manera inesperada. El que va passar va ser que la seva filla, Sofía Suescun, va revelar en una revista que feia anys que patia una complicada malaltia. Exactament va explicar que patia un estrany càncer de sang.

Aquest descobriment va impactar tothom i ha propiciat que l'al·ludida hagi decidit parlar. Ho ha fet per a la revista Lecturas, on ha confessat els moments més durs de la seva patologia. Entre aquests que va arribar a intentar suïcidar-se perquè la situació la tenia absolutament sobrepassada.

Maite Galdeano explica que va voler treure's la vida

L'exconcursant de Gran Hermano sempre ha volgut mantenir en secret que pateix càncer. Però ara aquesta informació ha vist la llum i davant d'això no s'ha volgut quedar callada. Ha preferit donar la cara i explicar realment com ho afronta.

Quan tenia 38 anys se li va diagnosticar aquesta patologia que ha revelat que és «genètica i desconeguda. Per això no la saben dominar bé». I la notícia del que patia, com és lògic, va ser una enorme galleda d'aigua freda per a Maite Galdeano i tot el seu entorn.

Maite Galdeano durant el programa de televisió 'La Gala de Supervivientes' a Madrid el diumenge 08 de març de 2020
Maite Galdeano reconeix que es va intentar suïcidar | GTRES

Tant és així que, com ha explicat a Lecturas, va fer que pensés en el suïcidi. Per això «me'n vaig anar a les vies del tren». Allà no va quedar tot: «En saber com n'era de forta aquesta malaltia, vaig pensar: 'a deixar de prendre la medicació, em dona un trombe i ciao'».

«Vaig deixar la medicació, m'abraçava a l'hematòloga plorant totes dues i em va dir: 'Però què has fet? Ara t'has fotut tota la sang. Vinga, passa a sala i que et treguin mig litre de sang'. Em vaig fotre del tot». A això ha afegit: «En treure'm totes les pastilles em vaig marejar i vaig caure a terra. Quan em vaig despertar, no sabia què havia fet i me'n vaig anar corrent a l'hospital, estava fatal. [...] L'hematòloga em va 'fotre' una esbroncada important i jo dient-li que em volia suïcidar. Li deia: 'Me'n vull anar, no aguanto aquesta p*ta vida'».

Així mateix, ha confessat que la desesperació va arribar fins a tal punt que fins i tot va demanar a la seva doctora que li fes un trasplantament de medul·la. Tot i això, aquesta opció no va ser possible: «Em va dir que amb un trasplantament d'aquest tipus hi havia un 99% de risc de morir. Em va dir: 'Si vols t'ho faig, però és molt arriscat' i aleshores em vaig relaxar».

▶️ Vídeo del dia

Com va poder finalment afrontar la situació i voler seguir endavant? Doncs, com ha afirmat amb rotunditat, aferrant-se a la seva filla: «Va ser la meva Sofia, com sempre. Ella em va treure la idea del suïcidi del cap. Em vaig adonar que havia de lluitar, acceptar la puta malaltia i fer el que em digui l'hematòloga, punt final».

Maite Galdeano revela la seva situació actual

L'exconductora d'autobusos ha explicat també a la revista que actualment, a més del càncer, té més malalties. Així, ha enumerat altres problemes que pateix, com ara «artritis, fibromiàlgia, hèrnies, cefalees i gastritis crònica. M'han arrencat la tiroide i se m'ha desplaçat una rosca de la columna».

Imatge de Maite Galdeano posant davant d'una càmera al plató de Telecinco
Maite Galdeano confessa quin és el seu estat de salut | GTRES

Situacions totes elles que en dificulten la seva qualitat de vida, però no les ganes de seguir endavant gaudint dels seus éssers estimats. Això sí, té clar que si la situació empitjora notablement, compta amb una solució dura, però que cal tenir en compte. I és que ha manifestat que «la meva malaltia em permet demanar l'eutanàsia».