Muntatge fotogràfic de Maldini i la seva dona, Maite Zúñiga.

Maite, la dona que va enamorar Julio Maldonado, 'Maldini', per la televisió

Julio Maldonado s'ha sincerat sobre la romàntica història d'amor que uneix el periodista i l'atleta espanyola, Maite Zúñiga

El reconegut periodista esportiu, Julio Maldonado, ha revelat qui ha estat la seva musa de l'adolescència. Corria l'any 1988 quan Maite Zúñiga va debutar en els Jocs Olímpics celebrats a Seül. Va ser la primera dona atleta espanyola que va arribar a les olimpíades.

 

Es va tractar d'un amor a primera vista, al menys per a 'Maldini'.«La vaig veure córrer a la televisió i mentre l'entrevistaven vaig dir: serà la meva dona», va confessar. Des de llavors, el periodista va apostar per la dona que encara conserva el rècord d'Espanya en els 800 metres.

 

Julio Maldonado ha recordat com «en els Jocs d'Atlanta 96 donava molt per sac amb ella». Un locutor de l'època, Manolo Lama, es va atrevir a augurar el futur d'aquests dos amants de l'esport: «va dir que ens casariem».

 

El periodista especialitzat en futbol internacional va jugar amb totes les seves cartes fins que va aconseguir conèixer la televisiva atleta. «Vaig trucar a Joan Mora, periodista que es dedicava a l'atletisme i li vaig demanar el telèfon perquè volia conèixer-la. Em semblava la canya», ha afirmat.

 

El redactor d'esports li va proposar que «truqués a Blume». 'Maldini' així ho va fer. A dia d'avui, el locutor recorda les paraules que li va dir a Maite Zúñiga en aquella conversa.

 

«Li vaig dir: mira, igual em vas a penjar, no sóc cap boig depravat. Em dic Juliol, treball a la tele, t'admiro molt i et vull convidar a veure el programa de futbol que faig», va explicar.

 

Segur que aquesta simpàtica carta de presentació va ser el que va cridar l'atenció a l'atleta. Segons explica 'Maldini', la seva futura dona va sucumbir als seus encants i va acudir a la cita. Però encara va haver de barallar més per conquerir la guanyadora de 25 títols com a campiona d'Espanya.

 

«Va venir a veure el programa i després vam estar sense veure'ns com dos o tres anys, i vaig tornar a insistir. Estava en una festa de l'atletisme espanyol amb Mora, me la va passar. Aquí vam tornar a quedar i va començar la relació», va explicar.

 

Maite Zúñiga va ser una dona d'empenta a qui el periodista no va seduir fàcilment. En paraules de Maldonado, «vaig decidir que em casaria amb ella al 88 i vaig parlar amb ella al 97-98. Deu anys en què jo també feia els meus primers passos», va confessar.

 

El primer amor de 'Maldini' no va ser Maite

Segons ha revelat Julio Maldonado, el seu primer amor va començar en l'etapa escolar. Tenia 14 anys quan una noia anomenada Anna li va robar el cor.

 

El periodista recorda anecdòticament que els enamorats adolescents tenien una bola verda que havien trobat per casualitat. La hi intercanvien entre ells com un joc que simbolitzava el seu amor. »No ens vam fer ni un petó», va exclamar rient el comunicador.

 

A més, ha reconegut que va ser un nen entremaliat i que gastava bromes que a qualsevol hagués enervat. Des agafar taràntules i portar-les a casa, fins a «ficar una bomba fètida en una cabina de telèfon», ha assegurat.

 

Tampoc se li van colar gamberrades com «tirar petards a la gent». Fins i tot, s'emborratxava «a gats de carrer» perquè es xoquessin contra la paret. «Però no els passava res, eh, després se'ls passava», ha postil·lat molt divertit.

 

De noi rebel a «pare tou»

Sembla que amb el pas dels anys, Julio Maldonado ha deixat la seva faceta de rebel·lia per esdevenir un perfil de «pare tou». El periodista assegura que pel que fa a l'educació de les seves filles, Maite Zúñiga és qui fa el paper de «mare severa».

 

Per qüestions de treball, 'Maldini', confessa que passa poc temps a casa. Per això, quan està amb les seves dues filles (21 i 19 anys) prefereix estar de «colegueo» i deixar les baralles a part.

 

«Sol passar, tu passes menys temps amb elles i tampoc et ve de gust estar discutint, però de vegades és el que cal fer. També sóc protector», ha assenyalat.

 

De fet, les petites «em tenen bloquejat a Instagram, perquè no vegi el que posen», ha postil·lat. Qui diria temps enrere al periodista que la dona que va veure per la televisió seria la seva esposa. I que a més, formaria una família plena de complicitat al costat d'ella, Maite Zúñiga.