Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de María Teresa Campos somrient amb el fons de color blau

La malaltia que tenia María Teresa Campos: va tenir les seves filles amb l'ai al cor

María Teresa Campos va ser diagnosticada amb una patologia incurable

La mort de María Teresa Campos ha deixat tota la televisió espanyola òrfena d'una de les comunicadores més rellevants. Des que diumenge passat va ingressar d'urgència, l'angoixa i la preocupació pel seu estat de salut va copar tots els titulars.

I és que des de fa mesos la salut de la periodista ha anat empitjorant. Les seves filles, Terelu i Carmen, van ser les encarregades de reconèixer que la seva mare no estava bé confessant la malaltia que patia. Si bé l'últim comunicat mèdic feia al·lusió a una insuficiència respiratòria aguda, des de fa temps Teresa patia un deteriorament cognitiu.

María Teresa Campos patia un deteriorament cognitiu

María Teresa Campos ha mort avui dimarts 5 de setembre a la matinada amb 82 anys després de ser ingressada d'urgència. Va ser diumenge passat quan la notícia va saltar als mitjans i va omplir de preocupació familiars i amics.

El degoteig de visites a la Fundación Jiménez Díaz augurava un trist desenllaç que, finalment, es produïa hores després. Terelu i Carmen emplaçaven els mitjans al comunicat mèdic encarregat d'anunciar l'evolució i la causa de l'ingrés de María Teresa.

María Teresa Campos amb rostre seriós
Fa mesos que Maria Teresa va ser diagnosticada amb un deteriorament cognitiu important | Europa Press

Segons aquest, la periodista patia una insuficiència respiratòria aguda que la mantenia en un estat de gravetat. Aquest quadre clínic ha estat la conseqüència de la patologia que des de fa mesos patia la mítica comunicadora.

Van ser les seves filles qui van confirmar a 'Sálvame' que la seva mare no estava bé i que el millor era estar tranquil·la i allunyada de tot. «No amagaré que és evident que la meva mare té un deteriorament cognitiu important», explicava Terelu.

Una malaltia d'origen neurològic per a la qual no hi ha cap cura definitiva. A poc a poc, les facultats de María Teresa van anar minvant i pràcticament no sortia de casa. Aquest deteriorament es tradueix en «alteracions en el pensament, aprenentatge, memòria, judici i presa de decisions».

Terelu Campos plorant i tapant-se el nas amb la mà mentre mira a càmera
Tant Terelu com la seva germana Carmen eren conscients del delicat estat de la seva mare. | Mediaset

Tant Terelu com Carmen eren conscients que la seva situació era delicada i no se n'han separat en cap moment. Van apel·lar al respecte davant del seu patiment i han portat la seva malaltia en la més pura intimitat.

Diumenge 3 de setembre la presentadora va ser ingressada d'urgència i totes les alarmes van saltar. Era evident que la seva salut s'havia deteriorat i tot estava a les mans dels metges. «Està tranquil·la i estan veient a veure com evoluciona, està en planta, esperant a veure si funciona el tractament que li han pautat», explicaven.

La causa de la mort de María Teresa Campos

La família de María Teresa va decidir que l'hospital Fundació Jiménez Díaz fos l'encarregat de comunicar l'evolució de la presentadora. Així doncs, el primer comunicat feia al·lusió al fet que la causa del seu ingrés era una insuficiència respiratòria.

La malaguenya no ha respost al tractament i, finalment, no aconseguia superar aquest últim revés en la seva salut. Un contratemps greu que ja complicava el seu malmès estat. Aquest quadre clínic respon a «una fallada aguda de l'aparell respiratori» que provoca manca d'oxigen a la sang.

Informe de l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz en què comunica que María Teresa Campos ha estat ingressada el dia 3 de setembre de 2023
El comunicat mèdic feia al·lusió a una insuficiència respiratòria aguda. | Telecinco

El tractament consisteix a determinar primer la malaltia que ha causat aquesta insuficiència per administrar la medicació adequada. Per exemple, si és a causa d'una pneumònia, es tractarà amb antibiòtics, o vasodilatadors si és per un problema cardíac.

L'administració d'oxigenoteràpia es du a terme en casos lleus. Tot i això, en els greus es requereix «ventilació mecànica no invasiva o invasiva a l'UCI intubant el pacient».

Sigui com sigui, la veritat és que s'ha tractat d'un revés que s'ha sumat a la llarga llista de patologies de María Teresa. Des d'un càncer de coll detectat el 2008 fins a l'ictus el 2017.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!