Mamen Mendizábal al plató de 'Más vale tarde'

Mamen Mendizábal i el seu moment professional més complicat a La Sexta

La periodista ha explicat per què deixa 'Más vale tarde'

Mamen Mendizábal s'ha acomiadat de 'Más vale tarde' després de nou anys al capdavant del programa. L'espai d'actualitat emès a La Sexta ha perdut el seu gran baluard, tot i que s'ha quedat en bones mans amb Cristina Pardo i Iñaki López com a presentadors.

El comiat de la presentadora ha generat molt d'enrenou entre els seguidors del programa, que no s'expliquen que la periodista deixi l'espai després de gairebé una dècada presentant-lo.

Es tracta d'un adeu definitiu que per a molts no té explicació, però que per a Mamen amaga nombrosos motius relacionats directament amb la seva vida professional i fins i tot personal.

Fent gala de la seva gran ambició i desig de començar nous projectes, la presentadora ha confessat que sentia la necessitat d'iniciar una nova etapa en la seva carrera professional. Encara que això no li impedirà seguir lligada a la cadena que ha estat casa seva aquests últims anys.

«Seguiré a La Sexta i lligada a Atresmedia. Estic preparant projectes per al prime time. Espero que surtin a curt termini», ha assenyalat recentment la comunicadora en una entrevista que li ha fet el seu company, Iñaki López, a 'La Sexta Noche'.

Els motius que han portat Mamen Mendizábal a deixar 'Más vale tarde'

Precisament, en aquesta última entrevista, Mendizábal ha revelat algunes de les raons que la van portar a abandonar el programa al mes de juny.

En aquell moment, la periodista només va deixar clar que volia «fer coses noves». També va confirmar el desgast que ha patit al llarg de tants anys fent tres hores d'emissió en directe cada dia.

«Treballo de dilluns a divendres peti qui peti. És una manera de viure que he triat, però que també té un cost personal gran. T'enganxes a l'adrenalina del directe. Però tres hores diàries durant deu anys fan que tingui necessitat de canviar de ritme», assenyalava a finals de maig.

No obstant això, ara Mamen ha revelat una història molt personal que ha marcat un abans i un després en la seva vida. Una tràgica vivència que ha passat en plena pandèmia i que l'ha portat a prendre la contundent decisió de fer un gir a la seva carrera professional.

«La pandèmia, tan tràgica per tantes coses, m'ha servit per a veure on era i adonar-me que només tenim una vida, que se'ns oblida. Me'n vaig recordar quan la meva mare va morir als 60, quan jo en tenia 31, però me'n vaig tornar a oblidar. Un amic de la infància es va posar malalt, gairebé mor, i he tornat a connectar amb l'efímer. Una cosa superútil per a ser valenta, viure com vulguis, enfrontar-te a les teves pors i llançar-te», revelava la periodista.

Mamen Mendizábal s'acomiada del seu programa a La Sexta després de nou anys

El comiat de Mamen Mendizábal va estar ple d'emoció, sorpreses i mostres d'agraïment.

Algunes cares conegudes d'Atresmedia, com Julia Otero o Jordi Évole, no es van voler perdre el comiat i van irrompre a plató amb missatges d'afecte cap a la històrica presentadora.

«Sé el que és deixar un programa que t'ha acompanyat durant molts anys. Al principi jo estava com tu, alleujat. Després penses: "quina merda he fet amb la meva vida". Després passen els mesos i dius: "ah, és el que volia"», deia el director de 'Lo de Évole' empatitzant amb la situació de la seva companya.

Com a gran comunicadora, sempre lliurada als seus espectadors, Mamen va voler dedicar unes paraules als seguidors del programa.

Va insistir que són ells els que fan possible l'emissió del format i els va demanar disculpes per tots els errors que hagi pogut cometre com a professional.

«Saber que hi són a l'altre costat, veient-nos. Aquest és el motor de tot el que fem aquí. Aquest és el motor de la nostra vida professional. Vostès són el que importa, no jo. Perdonin si alguna vegada no he estat encertada o si m'he deixat portar per les meves passions», assegurava al comiat.