Foto de Manuel Díaz

Manuel Díaz 'El Cordobés' descobreix la veritat sobre el seu pare 50 anys després

Manuel Díaz mai no es va donar per vençut i ja ha descobert la veritat

Manuel Díaz continua assimilant l'anhelat retrobament amb el pare després de tota una vida distanciats. Des que va publicar a Instagram la fotografia en blanc i negre amb el pare no ha pujat cap altra imatge. S'ha parlat molt del pare, de la seva vida, de la seva família, però ara comença una nova etapa en què Manuel Díaz tindrà molt per saber i explicar.

Molts donaven per impossible la imatge que la setmana passada va sortir a la llum per primer cop. L'escenificació d'una reconciliació amb una abraçada emotiva entre Manuel Benítez i Manuel Díaz. Per fer aquesta foto, el fill va recorrer un camí difícil, però mai es va donar per vençut.

Manuel Díaz tenia raó, el moment va arribar malgrat les dificultats que va tenir per demostrar el vincle de sang i acostar-se al seu pare. Mentrestant, la seva mare s'ha mantingut ferma en el seu paper, gens fàcil, discreta i fidel a un fill que només volia explicar la veritat.

Han passat 39 anys des que Manuel Díaz va saber qui era el seu pare

Manuel tenia 15 anys quan la seva mare li va confessar que 'El Cordobés' era el seu verdader pare. El torero es va enamorar de María Dolores Díaz González quan ella servia a casa d'uns senyors, la casa dels quals visitava amb certa freqüència. María Dolores va quedar embarassada i va patir el rebuig de la seva família i del pare del fill que esperava.

Manuel, el fill, va voler honrar la seva mare i va començar un llarg camí perquè el torero el reconegués com a fill biològic. Des de sempre va insistir que la seva intenció no era buscar un benefici econòmic ni una notorietat mediàtica. Buscava únicament el reconeixement del seu pare i per això es va fer torero.

«Jo sabia que el temps se m'acabava i el que no volia era deixar en l'aire d'on vinc. Perquè ser pare és una altra cosa, és un sentiment que crea un vincle dia a dia, no de sobte. Fer un fill no és ser pare», responia Díaz quan li preguntaven per un retrobament que encara no s'havia produït.

Manuel Benítez va ignorar i menysprear el seu fill durant anys

Benítez, per la seva banda, responia amb menyspreus, enuigs en públic, demandes per fer servir el nom 'El Cordobés' i ignorant el fill i la seva mare. El desembre del 2015 Manuel Díaz va interposar una demanda de paternitat per ser reconegut per la Justícia. Les proves d'ADN van confirmar el parentiu i el jutge va ratificar en sentència que Manuel Benítez i Manuel Díaz són pare i fill.

La sentència va arribar en un moment en què el fill recentment havia confessat sentir-se desesperançat i resignat després de tants anys. Benítez ja no creia possible un retrobament amb el seu pare, però la justícia llavors i el destí després van capgirar la història.

Manuel Benítez
Manuel Benítez va ignorar el seu fill durant dècades. | GTRES

Ara, ja reconciliats, Manuel Díaz ha volgut insistir que la premsa ha estat una peça fonamental en què hagi estat possible el retrobament. El torero, que aquest any es retira, ha volgut convocar els mitjans per agrair la manera com s'ha tractat la notícia.

Manuel no ha volgut donar exclusives, ni ocupar una portada amb declaracions a una única revista. Díaz vol atendre tots els mitjans de comunicació i contestar cada pregunta que li plantegin. Així, el torero torna a mostrar la generositat amb què sempre ha tractat la premsa quan li ha preguntat pel tema d'acostament amb el seu pare. Una manera de tornar als que el van respectar i li van donar suport la felicitat que ara mateix sent després de poder abraçar el seu pare.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!