Imatge de Manuel Díaz, 'El Cordobés'.

Manuel Díaz 'El Cordobés' s'assabenta de la trista raó que té el seu pare per parlar

Manuel Díaz 'El Cordobés' feia molt de temps que esperava aquest moment

Manuel Díaz 'El Cordobés' ha estat mitja vida lluitant perquè se'l reconegués com a fill legítim del seu pare. Després de gairebé mig segle batallant, per fi va aconseguir el que tant anhelava.

El 2016, el pare de la influencer Alba Díaz Martín va aconseguir presentar la prova definitiva per demostrar que per les seves venes corre la sang del 'cinquè Califa del Toreo' .

Manuel Díaz i el seu pare
Manuel Díaz aconsegueix ser reconegut com a fill d'aquest veterà torero | Catalunya Diari

Per a la demanda de paternitat, Manuel Díaz va aportar un tovalló. L'havia utilitzat el seu pare (el sobrenom taurí del qual és també 'El Cordobés') després de beure aigua en un hostal. L'ADN d'aquest tovalló va ser comparat amb el seu i, finalment, la Justícia va adjudicar la seva paternitat a aquest veterà torero.

Tot i que va aconseguir la seva meta, 'El Cordobés' fill va haver d'esperar gairebé un any per escoltar de boca del seu pare que era fill seu.

«Tots dos porten la sang forta del seu pare, sang del 'cinquè Califa'», va dir el veterà torero durant una festa taurina a Morón de la frontera, en què van coincidir Manuel Díaz i un dels seus germans.

No obstant això, mai no es va arribar a produir un apropament entre pare i fill. Ara, l'exmarit de Vicky Martín Berrocal s'ha assabentat dels motius que han mogut el seu pare a tenir contacte amb ell.

Manuel Díaz parla de l'apropament familiar

Manuel Díaz 'El Cordobés' no ha tingut una vida fàcil. Des de molt jove, el torero ha hagut de lluitar amb totes les forces per aconseguir tancar un dels episodis més tristos i foscos de la seva vida.

Després de més de cinc anys sense produir-se cap apropament entre ells, el torero finalment s'ha assabentat de la trista raó que ha mogut el destre a buscar una reconciliació amb el seu fill.

Manuel Benítez
'El Cordobés' ha fet un gest d'apropament al seu fill | GTRES

I és que, després de diversos problemes de salut, aquest home de 85 anys es va haver de sotmetre a dues operacions de cor. Després de veure com efímera és la vida, aquest veterà torero va decidir estendre una mà al seu fill Manuel Díaz durant l'acte d'inauguració de la Fundació que porta el seu mateix nom.

«Som aquí. Tot arribarà. Jo li he donat el meu telèfon i que em truqui ell quan vulgui», va assegurar el pare d'Alba Díaz Martín. «Tot arriba. Des d'aquí li envio una salutació també, amb molt d'afecte, home. Com no! Però bé, a poc a poc».

▶️ Manuel Díaz, El Cordobés, habla muy emocionado: pronto voy a cumplir mi sueño

Manuel Díaz decideix perdonar allò que li han fet

Manuel Díaz vol tenir una relació normal amb tota la família. Per això, i malgrat tots els problemes que ha tingut per aconseguir ser reconegut com a fill legítim del Cordobés, ha assegurat que a hores d'ara no el guarda rancor.

El mes d'octubre passat, el destre va anar a Lazos de sangre on va parlar, entre altres coses, de la seva relació actual amb el seu pare.

Durant la visita a aquest programa de TVE, Manuel Díaz va assegurar que ja havia perdonat el seu progenitor. «Ha estat molt valenta i alhora, molt covard».

«El Cordobés»
Manuel Díaz va decidir perdonar el seu pare | Cedida

«No es pot obligar ningú que vulgui, però sí que es pot reivindicar el dret a la teva veritat i a existir. Un neix perquè algú fa possible que aquesta vida sorgeixi», va dir Manuel.

Aprofitant la seva intervenció, el convidat va voler compartir com va ser el primer acostament amb el seu pare. «Em diuen: 'El Genio' vol convidar-te que vinguis a la finca de Ramón Sánchez a torejar unes vaques amb ell i porta els nens si vols».

Sense pensar-s'ho dues vegades, Manuel Díaz els va donar una resposta. «Jo li he dit que em faria una il·lusió tremenda, però digues-li que si ell vol jo agafo el meu cotxe i em prenc un cafè amb ell ara mateix. Vull cinc minuts amb ell perquè potser després d'aquests cinc minuts ni porto els nens ni toreig ni vaques».

Tot i que aquesta conversa no va acabar com ell esperava. L'endemà de mantenir aquesta xerrada va sortir publicada una notícia on s'assegurava que Manuel Díaz havia rebutjat trobar-se amb el seu pare.