Programa d' 'Hormigas Blancas' on repassaven la vida de Lola Flores. Diumenge 16 d'agost 2020.

Marc Giró deixa anar una 'bomba' en un programa de Telecinco i portarà cua

El col·laborador català va crear moments de tensió a la taula d' 'Hormigas Blancas'

Telecinco va emetre ahir una nova entrega del seu nou programa 'Hormigas Blancas'. Aquest diumenge, la gran protagonista era Lola Flores, també molt coneguda com 'La Faraona'.

Flores va ser indiscutiblement una de les artistes més importants i rellevants d'aquest país. Durant aquest diumenge van ser moltes les hores que van repassar els seus millors i pitjors moments professionals i privats, des del seu mític ‘si me queréis, irse’ fins a l’addicció a les drogues del seu fill Antonio Flores.

«Lola Flores va ser utilitzada per blanquejar la dictadura»

Un dels moments més destacats a la història d'Espanya va ser l'època del franquisme, on Lola Flores va ser molt present. I mentre altres col·laboradors de Telecinco parlaven sobre com l'andalusa era de ment oberta i va saber adaptar-se, el català Marc Giró va etzibar una informació que no va caure molt bé a la taula: «Lola Flores era franquista».

Mentre altres intentaven col·locar el paper de Flores durant el franquisme, va ser Giró qui tranquil·lament va explicar la vertadera situació que es patia fa unes dècades: «Lola Flores va ser una artista franquista i utilitzada per blanquejar una dictadura. Ella mateixa ho va dir: Franco m’encantava. Després va saber-se adaptar, però va ser una artista vaselina: ens va acompanyar a la Transició, com Joan Carles».

Altres teories sobre la ideologia de Lola Flores

Per la seva banda, la col·laboradora Valeria Vargas va intentar fer un gir a les paraules de Giró, les quals van crear un moment tens a plató. Vargas assegura que Lola Flores no era franquista, però el seu poder econòmic i el seu estatus social van fer que no pogués veure ni entendre la part més dura de la dictadura.

Per això, assegura la col·laboradora, no es pot confirmar que Lola Flores fos franquista, tan sols que «no se n’adonava» dels vertaders problemes del carrer. «No va acceptar a Franco perquè era franquista, sinó perquè la seva situació econòmica ho permetia».

Tot i ser possiblement franquista, cal recordar que Lola Flores tenia una ment molt oberta amb el tema de l’homosexualitat –molt condemnada en aquella època- i va donar visibilitat a la cultura gitana sense que aquest fos és el seu origen. I tot i que va representar un gran paper en aquest país, les paraules de Marc Giró no van deixar indiferent a ningú que veiés l’última entrega d’ ‘Hormigas Blancas’ i que desconeixien aquest passat ocult de l'artista de Jerez de la Frontera.