Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Irene Urdangarin amb rostre neutre a Gènova

Irene Urdangarin: quant rebrà la seva mare de l'herència de Joan Carles I

Irene Urdangarin s'ha assabentat de tot

Irene Urdangarin va reunir gran part de la família en la seva graduació l'estiu passat. Va ser un moment molt emotiu que va fer que el seu avi Joan Carles I viatgés fins a Ginebra per ser present en una data tan assenyalada.

Tot i això, l'emèrit no només va desplaçar-se fins a la ciutat de Suïssa per acompanyar Irene, també va aprofitar per fer unes gestions. Concretament posar al dia el testament que es troba en una notaria de Lausana. Ara ha sortit a la llum l'herència que tant la seva filla Elena com Cristina rebran després de la seva mort.

Irene Urdangarin ja sap quant heretarà la infanta Cristina

Irene Urdangarin ha estat la darrera de la família reial a complir la majoria d'edat i començar la vida universitària. La filla de Cristina i Iñaki va aconseguir que el dia de la seva graduació, els seus pares s'ajuntessin i el seu avi fes acte de presència.

Era la primera vegada que l'emèrit i el seu exgendre coincidien, però va ser el moment perfecte per resoldre certes qüestions. I algunes tenien a veure amb la separació dels pares d'Irene i d'altres amb assumptes de Joan Carles I.

Juan Carlos I al seient d'un cotxe i amb el cinturó posat
Joan Carles va aprofitar el viatge a Ginebra per arreglar el seu testament | GTRES

El pare de Felip VI, als seus 85 anys, va voler posar en ordre el seu testament i quantificar els diners que correspondrien a cada filla. En aquest repartiment, no hi entra el marit de Letícia qui va renunciar a l'herència del seu pare fa anys.

Segons va publicar El Nacional, els estalvis del marit de Sofia pugen a 1.800 milions d'euros, de manera que cada filla rebrà uns 900 milions. Una quantitat astronòmica que deixa en una situació immillorable Cristina i Elena, encara que amb una diferència.

Imatge d'Irene Urdangarin i Borbón al costat de la seva mare, la Infanta Cristina
Cristina heretarà uns 900 milions d'euros | GTRES

En el cas de la mare d'Irene, quan en rebi la seva part, no caldrà que la declari a Espanya, ja que la seva residència està fixada a Suïssa. En el cas de la seva tieta Elena, aquesta sí que haurà de complir amb la seva obligació de tributar.

Encara que aquest mitjà especula amb la possibilitat que Elena trobi la manera d'esquivar Hisenda, no s'ha arribat a confirmar. Segons sembla, serien Froilà i Victòria Frederica els que gestionarien la part de la seva mare en cas que acceptin mudar-se a Abu Dhabi.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Les cosines d'Irene Urdangarin es queden fora

Aquells que no rebran res de Joan Carles seran les seves netes: Elionor i Sofia. Les filles de Felip s'han quedat fora del repartiment igual que al seu dia li va passar al seu pare. Encara que en el cas del rei va ser ell qui va renunciar i es va negar a aparèixer al testament.

Un cop tot en ordre, l'emèrit ha seguit amb la seva vida. Va tornar a Sansenxo per participar a la regata on es reunirà amb les infantes que passaran uns dies amb el seu pare. Així mateix, no se sap si viatjarà a Galícia alguns dels seus nets.

Muntatge d'Irene Urdangarin i Juan Carlos en una foto oficial seriosos
L'avi d'Irene deixa fora de la seva herència a Elionor i Sofia | GTRES, España Diario

En el cas d'Irene, està ultimant els detalls del seu any sabàtic. Després de graduar-se, la filla d'Iñaki Urdangarin va decidir esperar un temps per accedir a la universitat. Entre els seus plans es troba estudiar hostaleria a la prestigiosa i coneguda École Hôtelière de Lausanne, situada a Suïssa.

No obstant això, abans de fer aquest pas, Irene vol centrar-se a fer un voluntariat. De fet, no seria la primera vegada que la jove vol ajudar els més necessitats, però en aquesta ocasió li portarà més temps.

De moment es desconeix la data en la qual emprendrà el viatge. És més, té alguns compromisos abans, com ara la majoria d'edat d'Elionor a finals d'octubre. A més a més, té pendent el casament d'un cosí seu a Barcelona.