IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚨 El Govern confirma que decretarà un toc de queda nocturn a Catalunya

María del Monte haurà de pagar una multa de 60.000€ a Hisenda

La cantant es va negar a entregar informació de la societat Monprodu durant l’exercici de 2009

María del Monte
María de la Muntanya ha estat multada per Hisenda | Europa Press

 

Dur revés en l’àmbit econòmic per a María del Monte. Hisenda ha multat la cantant per no proporcionar informació sobre la societat Monprodu durant l’exercici de 2009. Aquest fet es tradueix en una sanció de 60.000 euros que s’haurà de sumar a les despeses judicials derivades del procés, que en tot cas serien inferiors als mil euros.

La creació de Monprodu

Els orígens de l’empresa Monprodu es remunten al 1990, quan l’artista va decidir fundar aquesta societat especialitzada en la promoció i producció d’espectacles per gestionar el seu treball televisiu en un dels moments més àlgids de la seva carrera musical. Però la situació va començar a canviar i les aparicions de la cantant als mitjans de comunicació es va reduir. Com a conseqüència, la societat va registrar diferents pèrdues però, curiosament, va mantenir un patrimoni superior als 700.000 euros.

En concret, l’Agència Tributària va comprovar que María del Monte va ingressar uns 60.000 euros durant el 2009 a Monprodu com a rendiments del seu treball com a cantant i presentadora. Però l’empresa va presentar aquell any uns ingressos que sumaven uns 800.000 euros. Per aquest motiu, l’Agència Tributària va reclamar a la sevillana tota la informació relacionada amb l’activitat de Monprodu durant el 2009 però l’artista es va negar a facilitar les dades sol·licitades.

L’artista presenta un recurs

María del Monte
La sevillana es va negar a donar documentació requerida | Europa Press  

Davant d’aquesta situació, Hisenda va interposar una multa a la cantant per valor d’uns 60.000 euros l’any 2013. Tot i això, María del Monte va decidir recórrer la decisió judicial al·legant que no estava d’acord amb la sanció perquè considerava que no havia comès cap mena d’infracció.

En aquest sentit, Hisenda va tornar a defensar que li va demanar en dues ocasions que aportés la documentació necessària per avaluar la seva situació econòmica i professional durant el 2009. I, segons es va manifestar a la sentència, la cantant només va aportar «una fitxa on s’assenyalava la percepció d’un sou fix anual per un import d’uns 60.000 euros, sense especificar el mètode de valoració utilitzat ni l’interval de valors derivat».

El recurso que interpuso la cantante ha sido desestimado
El recurs que va interposar la cantant ha estat desestimat | EFE  

Finalment, el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia ha desestimat el recurs de María del Monte i ha donat la raó a Hisenda. D’aquesta manera, la sevillana haurà d’abonar 60.000 euros de multa i, a més, s’haurà de fer càrrec de totes les despeses derivades del procés judicial.


Comentaris

envia el comentari