Fotomuntatge de Santiago Segura i la seva dona María Amaro.

María, la dona de Santiago Segura no pot perdonar el que va passar la nit passada

Santiago Segura estrena pel·lícula i ja sabem que serà l'èxit de l'estiu

Santiago Segura és un dels millors directors de cinema d'Espanya. Potser no és el que fa les pel·lícules de millor qualitat, relativitzant el concepte de qualitat, per descomptat. Tot i això sí que és el que millor entén el cinema com a negoci i el que més contribueix a enfortir el cinema espanyol pel que fa a la taquilla.

Santiago va trobar la tecla adequada fa tres anys amb Padre no hay más que uno. Ho tenia tot en contra: pandèmia, confinament, depressió social i va aconseguir un gran èxit inesperat l'estiu del 2019. Ara estrena la seva tercera part i ja té en marxa la segona d'A todo tren, l'èxit que va aconseguir l'any passat.

Santiago viu un moment daurat de la seva vida. En l'àmbit professional, ha aconseguit reinventar-se i tornar-se a convertir en el rei de la taquilla a Espanya, any rere any. A escala personal, el seu feliç matrimoni amb la maquilladora María Amaro l'ha convertit en un pare de família que gaudeix de les dues filles, Calma i Sirena.

Santiago té sempre el suport de María i de les petites (que també actuen a les seves pel·lícules). Quan tots els aspectes de la vida estan complets i plens de felicitat, el camí cap a l'èxit és molt més fàcil.

Segura ha estat a El Hormiguero per promocionar la seva pel·lícula. Tot i que acostuma a ser divertit i a tenir molt bon rotllo amb Pablo Motos, ha passat una cosa que ha desconcertat el públic.

El to de la conversa ha estat ple de retrets que han incomodat el mateix director cinematogràfic.

Santiago Segura i les queixes que la seva dona comparteix

Santiago Segura arribava al programa de Pablo Motos amb les seves habituals samarretes de promoció per parlar de Padre no hay más que uno 3. «El que no entenc -començava Motos- és que facis una pel·lícula de Nadal i l'estrenes a l'estiu, per què ets tan tossut?».

«Jo penso que a l'estiu hi ha dos mesos perquè la gent vagi al cine i a l'hivern dues setmanes. Nadal és qualsevol moment». «Ja, però és que després estrenes una altra pel·lícula per Nadal, que es diu el tren de la bruixa i a guanyar diners...», li deia Pablo.

Santiago Segura en un photocall.
Santiago Segura ha tingut una visita agredolça a 'El Hormiguero'. | Europa Press
 

«No, es diu A todo tren 2. Està simpàtic avui Pablo...», apuntava Santiago. «Què vols, que m'arruïni?».

«Et tinc molt més respecte jo a tu que tu a Omar Montes... No ho has ficat al tràiler i no ho has ficat al càsting oficial...». Segura es va quedar parat. «Era una sorpresa, tu fes spoiler».

És cert que tot transcorria en un aire distès i humorístic, però a Pablo se li notava certa ironia i 'mala llet' que no té amb altres convidats. «Et veig que estàs en contra de qualsevol cosa que dic i així no caminem».

La reivindicació de Segura que aplaudeix el sector del cinema

Santiago Segura ha aprofitat el seu pas pel programa de Motos per llançar un missatge potent i amb un rerefons de pura veritat. «A mi em sap molt de greu per què això que estàs fent tu de menystenir un actor espanyol... a França les ajudes al cinema l'any passat van ser de cinc-cents milions i escaig, aquí van ser de trenta».

Segons Segura, «a França, cada any, entre les deu pel·lícules més taquilleres fiquen sis o set seves. Això a Espanya no ho hem vist a la vida. Jo no vull que em tractin com a cinema espanyol, sinó com a cinema d'evasió».

Per ser justos, en cap moment es va produir cap moment de tensió en què realment no es veiés certa complicitat entre Segura i Motos. Sí que és cert, però, que el to més respectuós i reverencial de Motos davant d'altres estrelles internacionals de cinema, amb Santiago Segura no el va tenir. Lògicament, Segura és algú més proper, però el respecte i l'admiració que el presentador mostra per les pel·lícules que presenten les grans estrelles al seu programa, va brillar per la seva absència amb el seu 'amiguete'.

I Segura, que no calla, li ho va dir de forma molt educada i entre rialles.