Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
María León

Última hora sobre María León: els seus problemes amb la justícia

L'actriu ha rebut un gir inesperat en la seva vida

María León encara recorda aquell episodi en què es va veure involucrada de ple l'1 d'octubre passat a Sevilla. L'actriu va ser detinguda per agredir suposadament un policia local al centre de la ciutat sevillana. María León es va quedar molt contrariada després d'aquella detenció que considerava injusta.

I va recórrer contra aquella decisió judicial perquè s'arxivés aquesta denúncia contra els agents quan la van identificar i la van arrestar. El cas és que el Jutjat d'Instrucció número 18 de la ciutat andalusa ha desestimat el recurs de la germana de Paco León. Ha estat tota una injustícia per a l'actriu, que «es va considerar víctima d'un abús policial».

Finalment, la interlocutòria emesa aquest passat dilluns, sis de febrer, no li ha donat la raó.

María León s'ha quedat sense recurs per la detenció de l'1 d'octubre

En aquest sentit, la interlocutòria afegeix: «Molt al contrari, de l'atestat resulta que els agents policials inicien la seva actuació en veure un ciclista circulant per la via pública portant una copa de vidre, aconseguint interceptar-lo i sol·licitant un cotxe policial després de donar resultat positiu en alcohol en prova de despistatge».

«Segons l'atestat, la recurrent, la resta d'investigats i altres persones no identificades, 10 o 12, vociferen els agents i els increpen», continua la interlocutòria.

Carmina Barrios i María León, en una foto d'arxiu
Carmina Barrios i María León, en una foto d'arxiu. | EuropaPress

María León va començar a gravar el ciclista. «Quan el ciclista és portat al furgó policial per fer la prova d'alcoholèmia, la recurrent decideix acostar-se a la porta del darrere del furgó. I grava l'interior amb el seu telèfon, quan se li va cridada l'atenció per la Policia Local».

«La investigada s'allunya per substituir-li un home acostant-se al furgó, home allunyat per un policia local. La investigada es dirigeix al policia dient-li 'ximple, tu què ets el xèrif?'. Davant d'aquesta falta de respecte, l'agent li demana el DNI per identificar-la i sancionar-la per infracció administrativa», assenyala la interlocutòria.

«Ni en el recurs ni en la denúncia, la recurrent ofereix cap explicació a les lesions objectivament diagnosticades a l'agent. Una contusió al pòmul dret i una altra contusió al genoll esquerre», finalitza la citada interlocutòria.

Així es va produir la detenció de María León

Segons la Policia Local, aquella matinada de l'1 d'octubre i pròxima a l'avinguda de María Luisa, diversos agents van adonar-se que alguna cosa no anava bé.

Un ciclista es trobava amb senyals evidents d'embriaguesa en plena avinguda. El van aturar i li van fer una prova d'alcoholèmia, mentre que la germana de Paco León i el grup amb què anava, van increpar suposadament la policia.

Així, van començar a gravar el que estava passant. En aquell moment, un policia local els va demanar la identificació i com que Maria León no portava amb ella el seu DNI, aquests li van demanar que l'acompanyés a comissaria per identificar-se.

María León hauria estat ajudada per diverses persones que l'acompanyaven i una va obrir la porta del cotxe policial perquè Maria pogués sortir. Una agent va voler impedir que sortís del cotxe, i va ser presumptament colpejada per León en intentar desfer-se'n, sent detinguda immediatament.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp