María Patiño

María Patiño confessa què li va passar fa anys: quasi li costa la feina

María Patiño ha decidit explicar-ho

María Patiño ha passat uns dies de descans a Fuerteventura, aquest és el motiu que l'ha allunyat de la feina a 'Sálvame'. En la seva absència un fet ha transcendit a l'opinió pública i ha provocat que María Patiño tingui alguna cosa a explicar sobre el tema. Un succés desagradable relacionat amb el seu passat i que va posar en perill la continuïtat de la seva carrera.

Va ser el cap de setmana passat quan es va celebrar la gala dels Premis Feroz. Uns guardons, que van celebrar la desena edició, destaquen el millor de la producció audiovisual espanyola de l'any, tant al cinema com a la televisió. Més enllà de la desfilada d'actors i actrius, va transcendir el que va passar a la festa posterior, després del lliurament de premis.

María Patiño se sincera i explica què li va passar

L'esdeveniment, organitzat al recinte d'Espacio Ebro, al Parque del Agua, va acabar en escàndol amb dues denúncies per agressió sexual. L'actriu Jedet va denunciar haver patit agressions sexuals diumenge a la matinada, 29 de gener. Després de la denúncia, el productor cinematogràfic Javier Pérez Santana va resultar detingut per una presumpta agressió sexual durant el transcurs de la celebració.

La Jedet
María Patiño es pronuncia sobre els fets ocorreguts als premis Feroz | EP

Pérez Santana va passar a disposició judicial i finalment va ser posat en llibertat amb càrrecs. El denunciat pertany a la productora d'una de les pel·lícules nominades als premis. Tant l'Ajuntament de Saragossa com l'organització del Festival van manifestar la seva condemna i repulsa absoluta davant de qualsevol agressió sexual.

La notícia, que ha tingut gran repercussió als mitjans de comunicació, va ser motiu de comentari per part de María Patiño dijous passat. La presentadora es va sincerar i va parlar d'un moment molt delicat de la seva vida. Patiño va confessar haver estat víctima d'assetjament sexual durant els primers anys de la seva carrera professional, però no va tenir el valor de denunciar-ho.

María Patiño ha criticat els que qüestionen el valor de les dones

«Hi ha una situació que la sabeu els meus millors amics, que no l'explicaré, si no vaig tenir valor al seu dia, no ho faré ara. Però vaig viure una situació força lamentable on no vaig tenir capacitat de reaccionar perquè estava començant en la professió, perquè la persona era algú important». Aquestes van ser les primeres paraules de la periodista.

María Patiño ha volgut mostrar el seu malestar per alguns comentaris sobre el fet que les dones denunciïn aquests episodis d'assetjament. «Quan sento que ara sembla que hi ha una moda i que a les dones se'ns estan pujant els fums... Ho hem passat totes les noies».

«Admiro tant aquestes dones que comencen a tenir el valor de denunciar una cosa que no es mereixen… Tant me fa si porten unes copes de més». Unes paraules que deixen clara la defensa de la presentadora a les dones que amb les denúncies donen visibilitat a un tema que durant anys ha estat tabú.

María Patiño molt seriosa
María Patiño parla d'una situació al principi de la seva carrera professional | Telecinco

María Patiño en el moment que va patir aquesta situació no va denunciar i explica el perquè. «Jo no he tingut el valor per aquesta por de perdre la meva feina, de perdre el meu lloc, de fer poc temps que estic a la professió». María s'ha referit a aquesta societat que assenyala les dones per denunciar els que les assetgen.

Finalment, la comunicadora ha volgut referir-se a aquells que critiquen els que denuncien. «Quan jo veig que hi ha persones que ho fan i hi ha gent que ho critica i justifica els 'bavosos amb una copa de més'... És tan indignant!».

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp