Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marina Comes en un dels seus viatges.

Marina Comes, la 'influencer' catalana que participa al nou 'talent show' de Movistar+

Comes ha aconseguit a base de treball i esforç crear una comunitat a Instagram amb més de 310.000 seguidors i ara participarà al nou concurs de fotografia mòbil de la televisió privada

Marina Comes en un dels seus viatges.
Marina Comes en un dels seus viatges. | @marinacomes

 

D'advocada mercantilista a viatgera professional. Sembla un somni complert, i l'és, però no ha estat un camí de roses ni tothom té la valentia per fer el salt que la tarragonina Marina Comes es va atrevir a fer fa més de tres anys. Ara, amb una comunitat a Instagram que suma més de 310.000 seguidors, és una de les 'influencers' de viatges més destacades de l'Estat i això va fer que Movistar l'escollís com a una de les participants del nou 'talent show' que estrena tot just avui. Es tracta de 'Top Photo', un programa amb Dulcinea —entre altres— de jurat i que enfronta diversos reconeguts 'Instagramers' a través de proves sobre fotografia.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El camí per ser 'influencer' de viatges

Però, com ha arribat la tarragonina fins a aquí? TarragonaDigital ha parlat amb Marina Comes per conèixer tots els detalls. «Ja viatjava molt i m'agradava la fotografia. Vaig començar a penjar com a 'hobbie' fotos a Instagram el setembre del 2015, es van produir una sèrie de circumstàncies a la feina i vaig començar un temps sabàtic, que inicialment havia de ser de mig any, després va passar a un any i finalment està durant fins avui. En aquell moment l'objectiu era viatjar gratis i no em podia imaginar com acabaria». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por MARINA COMES (@marinacomes) el

Va ser així com la Marina va començar a viatjar durant sis mesos «amb els meus estalvis, no vivia d'això» i durant aquest període algunes de les seves fotografies a Instagram es van fer 'virals'. Això va marcar un abans i un després, no només en la seva carrera sinó en la seva vida: «Es va crear com un 'boom' al meu compte, molta gent em va començar a seguir, vaig aparèixer a pàgines importants d'Instagram de viatges, em van fer entrevistes...» i a partir d'aquí ja tot va fluir. Les marques van començar a contactar amb ella, «el mig any em va passar volant, havia crescut a una velocitat que em va fer pensar que hi havia un filó i vaig decidir seguir».

Com viatja una 'influencer'?

Tres anys després d'iniciar aquesta aventura té clar que «no ho canvio per la meva feina d'abans. No sé quant durarà aquesta professió, però pel que he viscut fins ara ja m'ha valgut la pena» però reconeix que no és tot tan bonic com sembla. «La gent no veu la part en què 'pateixes'. Quan estàs fent un viatge perquè has de crear una campanya per a un client que espera una sèrie de resultats, aquell viatge no és com abans... he perdut aquella part en què m'era igual si sortia el sol o no, ara els viatges estan condicionats a una sèrie d'estrès perquè vull que el projecte surti bé. Ara bé, també és una sort que la meva feina sigui fer aquest tipus de projectes».

La Marina ens explica que ara treballa moltes més hores que no pas abans quan era advocada: «Qualsevol persona que té un negoci perd la noció del temps i de desconnectar perquè tot depèn de tu. És un negoci com qualsevol altre autònom, treballant amb empreses i oficines de turisme». Desmitifica, doncs, la vida d'ensomni que tots ens imaginem en hotels i destins paradisíacs. «Molts cops te'n vas dels hotels en els quals estàs treballant posant un peu a la piscina només per fer la foto o el vídeo perquè no has tingut més temps. La veritat és que moltes vegades no tinc temps de gaudir dels llocs en què estic».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por MARINA COMES (@marinacomes) el

 

Tres viatges per a no oblidar

Durant tota la seva vida la Marina ha viatjat molt, no només ara que s'ha convertit en la seva professió, sinó de sempre. En aquest temps ha trepitjat gairebé 60 països i el recompte no para d'augmentar, ja que ara es troba a Croàcia i després anirà a Grècia. Amb tantes experiències viscudes és complicat seleccionar les millors destinacions: «Em costa molt decidir perquè m'enamoro molt dels llocs on vaig. Evidentment que hi ha viatges que se't queden més gravats però no crec que sigui tant pel lloc, sinó pel que hi vius, amb qui vas o el moment de la vida en què et trobes en aquell viatge».

Tanmateix, ens explica que si ha de fer una tria es queda amb el Marroc —«va ser un viatge molt revelador»—, Namíbia —«sóc una enamorada de l'Àfrica»— i Islàndia —«és un lloc molt únic»—. Amb tot aquest èxit a Instagram i les fotografies que penja al seu compte pot semblar que la seva maleta estigui plena de material fotogràfic, però res més lluny de la realitat. «Gairebé sempre faig les fotos amb el mòbil tot i que ara tinc una col·laboració amb Olympus i torno a utilitzar més la càmera. També tenim un dron que vull utilitzar més i la GoPro per a imatges aquàtiques».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por MARINA COMES (@marinacomes) el

D'Instagram a la televisió

Ara la Marina ha decidit emprendre un nou repte i serà una de les concursants del nou 'talent show' de Movistar+ que s'estrena aquest 18 de maig, TopPhoto. «Em van avisar que es feia i que estaven en fase de càsting, jo era de viatge i no els vaig fer gaire cas perquè no ho tenia gaire clar, però em van insistir bastant i al final vaig dir que cap endavant». 

La seva decisió va estar condicionada a què fos un canal i una filosofia que la convencés, «em va agradar que fos un 'talent show' que no té la part de 'reality' de conviure i al final és fer unes proves sobre fotografia». Ens explica que sap que «és un risc participar en el programa, però sóc una persona que en els últims anys de la meva vida he pujat a trens una mica inesperats i al final era una continuació». «És veritat que vaig fer un canvi molt radical, però ara feia tres anys que m'havia acomodat a la meva nova realitat i no sortia de la zona de confort i per això vaig pensar que era el moment de provar una cosa nova».

La 'nova' fotografia

'TopPhoto' ja ha generat polèmica a les xarxes socials i és que posa sobre la taula el debat sobre la fotografia i la fotografia feta amb telèfons mòbils. «No podem parlar gaire sobre el programa però la gent ha d'entendre que no va sobre fotografia, és sobre fotografia mòbil que ja és un fenomen que ha transcendit: tothom té mòbils, tothom fa fotos amb ells i a tothom li encanta penjar-les i compartir-les». 

Per la Marina, el nou 'talent' de Movistar+ «segueix el rastre de la realitat en la que vivim, que és la fotografia mòbil. Si hi haguessin anat fotògrafs professionals jo sóc la primera que hauria dit que allí no hi pintava res, de fet sempre desmitifico i no vaig per la vida de fotògrafa: sóc amateur completament». Ara bé, té clar que «les meves fotos agraden» i s'hi dedica professionalment pel que «crec que això ja mereix un respecte».

I és que 'TopPhoto' «enfronta una mica la posició del fotògraf i la figura de l''influencer'». «Sembla que si ets 'influencer' no en tens ni idea de fotografia i tampoc hi estic d'acord. Un fotògraf professional en sap de fotografia, però jo que no en sé puc fer-ne de molt bones, jo o tothom». «Tots hem de ser una mica més humils i reconèixer les realitats. En un camp artístic no poden primar només els coneixements» conclou. Comença avui, doncs, un nou viatge per a la Marina, seguirem atents l'evolució de la representant tarragonina al programa.