Raquel Sánchez Silva passejant pel carrer molt seriosa

Raquel Sánchez Silva, en xoc: Mario Biondo no estava sol el dia que va perdre la vida

La família del càmera italià es nega a pensar que va ser un suicidi o un accident

Està a punt de complir-se el vuitè aniversari de la mort de Mario Biondo, marit de Raquel Sánchez Silva. Durant tots aquests anys, les incògnites han envoltat la defunció de la parella de la presentadora de 'Maestros de la costura', qui, malgrat haver refet la seva vida, continua estant en el centre de totes les mirades.

Les últimes informacions sobre la mort de Mario Biondo apunten al fet que no estava sol la nit en la qual va perdre la vida. A pesar que l'explicació oficial amb la qual es van tancar les diligències a Espanya apuntava a un suïcidi, la recerca dirigida per l'advocada italiana Carmelita Morreale i lliurada a la Fiscalia General del Tribunal d'Apel·lació de Palerm posa en dubte aquesta tesi com mai s'havia fet fins ara.

En col·laboració amb Emme Team, firma que s'encarrega d'ajudar a víctimes del mal ús d'internet, s'ha esbrinat que, a més del mòbil de Mario Biondo, hi havia dos telèfons mòbils més que es van connectar a les seves xarxes socials. Un d'aquests va utilitzar automàticament l'adreça IP de la seva casa, cosa que significa que el que fos parella de Raquel Sánchez Silva no va estar sol aquella tràgica nit.

La família es nega a admetre que va ser un suïcidi o un accident

La família Biondo es va posar en contacte amb Emme Team a través d'un periodista després de llegir el cas de Tiziana Cantone, una jove que va ser trobada sense vida amb una pashmina al voltant del coll, de la mateixa forma amb la qual el forense va trobar a Mario Biondo aquell fatídic 30 de maig de 2013. A més, un altre nexe d'unió és que algú havia esborrat també les dades dels seus dispositius informàtics.

Segons publica 'La Vanguardia', Emme Team es va encarregar d'obtenir la informació i identificació de les persones que van poder trobar-se al costat de Mario Biondo en el moment de la seva defunció, aplicant els avantatges que ofereixen els sistemes federals dels EUA.

Les empreses sol·licitades van enviar la informació a través de l'aplicació de la llei federal DMCA, sistema automatitzat que s'executa a través de les oficines d'un jutge federal, i la resposta va ser el que els Biondo sospiten des de fa gairebé vuit anys: la nit que va morir no estava sol.

A més del de la víctima, dos telèfons mòbils estaven connectats a les seves pàgines socials i un feia servir la IP de la seva llar. Això és una dada fefaent, però ara falta saber qui es va connectar des del domicili de Mario Biondo aquella en aquella tràgica vetllada.

«La recerca segueix el seu curs amb vista a tractar d'identificar qui va o qui van ser. Encara no ho sabem, però sí que un dels dos telèfons mòbils es va enganxar automàticament a la wifi de la casa, és a dir, la seva xarxa i contrasenya estaven en la memòria del dispositiu», explica Carmelita Morreale, lletrada de la família Biondo.

El normal seria que aquesta persona fos de la confiança de Mario Biondo o de la seva llavors esposa, Raquel Sánchez Silva, i tingués aquesta connexió directa.

Dades incoherents?

Mesos després de la defunció del càmera italià es va filtrar un suposat informe policial que assegurava que Mario Biondo va sortir de la seva casa aquella matinada per a visitar un club d'altern, on va pagar unes copes amb la seva targeta de crèdit.

A més, segons aquest document sense segell, l'italià hauria consumit drogues i consultat pàgines pornogràfiques, per la qual cosa el seu cadàver seria trobat l'endemà envoltat de mocadors de paper amb restes biològiques.

La veritat és que en aquesta història hi havia llacunes i aquesta nova recerca ha aportat dades que fan que les diferents versions de la mort de Mario Biondo tinguin més d'una incongruència.

La seva targeta bancària va ser usada durant tres vegades aquella fatídica vetllada, coincidint amb el mateix horari en el qual el seu telèfon mòbil no es va moure de casa i va seguir connectat a la IP del domicili de Biondo.

El misteri informàtic es prolonga l'endemà, amb el càmera italià ja mort. I és que, segons el dossier elaborat per Emme Team, els dos telèfons que es van connectar a les seves xarxes socials es van reactivar a les 9.00 i 9.01 del matí del 30 de maig.

El primer dispositiu va començar a moure's canviant de posició amb l'assignació d'una nova IP a les 17.04, mentre que el segon ho va fer a les 17.25. A aquests cal sumar nous moviments durant l'hora següent.

Més tard, a les 19.11, un d'ells ja està enfront del domicili de Mario Biondo i Raquel Sánchez Silva. A les 19.26, l'altre dispositiu mòbil torna a connectar-se automàticament i es registra activitat en les xarxes socials del difunt.

L'últim senyal del primer telèfon mòbil desconegut es registra a les 20.09 en la wifi del domicili, i el segon, el rastre del qual se situa en aquest lloc la nit anterior, recull un últim contacte en les pàgines socials de Mario Biondo a les 21.23 h.

Segons ha publicat 'La Vanguardia', la identitat dels propietaris d'aquests dispositius pot estar molt a prop, si bé encara caldrà esperar per a conèixer els noms exactes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.