Mario Picazo presentant 'Supervivientes'

La nova vida de Mario Picazo, l'home del temps que va marxar d'Espanya

El conegut 'home del temps' ha refet la seva vida a Los Angeles

Durant un temps, Mario Picazo era una de les cares més habituals de la televisió, però un dia qualsevol, desapareixia de les nostres vides sense deixar rastre. L'emblemàtic home del temps va allunyar-se del focus mediàtic per seguir molt vinculat a la seva professió, però d'una manera molt diferent.

Mario Picazo arribava als platós espanyols el 1994 per presentar 'El Tiempo' a Telecinco. La seva retòrica i els seus profunds ulls blaus van captivar a l'audiència gairebé de manera instantània, i així durant 19 anys. La fi del contracte de Picazo amb 'Mediaset' arribava després que aquest fos a TVE, a través de la seva productora, el programa 'Climas extremos'.

Des d'aquell moment, el presentador no ha tornat a tenir cap mena de relació amb la cadena de Paolo Vasile, encara que sí que ha participat a 'Espejo Público', (Antena 3) i, fins i tot, en alguns espais de TVE.

La nova vida de Mario Picazo

Després d'aconseguir la popularitat televisiva i assaborir la glòria dels focus, Mario Picazo decidia deixar-ho tot per mudar-se a Los Angeles, la seva ciutat de naixement. Actualment encara resideix allí i treballa impartint classes com a professor del canvi climàtic a la universitat d'UCLA. A més, continua realitzant investigacions com a doctor en Ciències de l'Atmosfera i Geografia i, fins i tot, ofereix el part meteorològic a 'The Weather Channel'.

Tot i que resideix en una ciutat, Mario Picazo té una vida d'allò més saludable, ja que passa els seus dies passejant pel bosc, corrent per la muntanya per augmentar la seva resistència física i, fins i tot, practica caiac amb freqüència.

A més, fent gala de la seva faceta més ecològica, l'home del temps recorre els carrers en monopatí, ja que «els patinets elèctrics no són tan sostenibles, produeixen més gasos efecte hivernacle per quilòmetre recorregut per una persona, que si aquest quilòmetre el recorregués un autobús dièsel amb més passatgers».

«El canvi climàtic existeix, sempre ha existit, i en aquests últims 20 o 30 anys s'ha amplificat d'una forma tremenda», sentenciava en una de les xerrades, visiblement preocupat. I és que, Picazo aprofita els seus dies lliures per investigar i veure com està evolucionant el planeta.

A l'àmbit personal tampoc li va gens malament. Fa diversos anys que té una relació amb una periodista anomenada Laura i amb qui té dos fills, Bruno i Miguel, que també es troben d'allò més compromesos amb el medi ambient.

Malgrat viure molt lluny d'Espanya, Mario Picazo no s'oblida de la terra que l'ha vist créixer laboralment parlant, és per això que no dubta a preparar plats espanyols cada vegada que l'ocasió ho mereix. I és que a l'home del temps per excel·lència de 'Mediaset' té un gran talent per cuinar, fins i tot, s'anima amb una paella valenciana si la seva gent li ho demanen.

La veritat, i segons s'ha comentat diverses vegades, és que Mario vol tornar a Espanya, ja que enyora la qualitat de vida del nostre país. Això sí, voldria tornar a la televisió, tot i que en un format nou, potser relacionat amb la preservació de l'entorn que ens envolta.

La veritat és que tampoc seria d'estranyar que Mario optés per presentar un altre tipus de programes. Cal recordar que també va treballar com a cronista de 'Supervivientes' a Hondures, l'any 2007, on la seva tasca en el 'reality' de supervivència era exactament la mateixa que realitza actualment Lara Álvarez. Tot i que els primers dies tots era felicitat, Picazo va haver de ser retirat del programa després de ser diagnosticat d'una febre tifoide.