Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marta Sánchez cantant la seva versió de l'himne d'Espanya

Marta Sánchez, indignada per l’ús del seu «himne d’Espanya» en un Carnaval

Tot i estar molt molesta, l’artista no interposarà cap mesura legal contra la gal·la Drag de Les Palmes de Gran Canària, on es va fer ús de la seva cançó sense el seu permís

Marta Sánchez cantant la seva versió de l'himne d'Espanya
Marta Sánchez cantant la seva versió de l'himne d'Espanya | GTRES

 

Fa uns mesos que Marta Sánchez va fer una versió de l’himne d’Espanya que es va fer viral en qüestió de minuts. La polèmica va tornar el passat dilluns durant  la celebració de la gala Drag realitzada a Les Palmes de Gran Canària, on es va poder escoltar el tema de Marta Sánchez durant l’actuació de Drag Boy, fet que ha indignat profundament a la cantant perquè ningú li va demanar permís.

 

  • També et pot interessar:  Un 'drag queen' denuncia el tracte discriminatori d'una botiga de Barcelona

 

El seu himne, a la gala Drag

Tal com ha exposat Mariola Orellana, representant de la cantant, a Marta Sánchez  «no li ha semblat gens bé, com era lògic», i ha manifestat que «no se’ns ha demanat permís per utilitzar la veu de Marta. Sobre aquest assumpte hauran de respondre els responsables. Sigui l’artista, la gala o la cadena de televisió que ha emès l’espectacle».

Aquest fet no pot passar-se per alt, continua dient la representant, perquè els mateixos artistes van haver de demanar permís per interpretar la seva versió de l’himne:  «Nosaltres en el seu dia vam demanar permisos per utilitzar la base música de l’himne, no és una cosa que es pugui utilitzar a la lleugera. A més, que Marta ho va cantar en un edifici propietat de l’Estat.  No sé com es veurà això davant la llei, però nosaltres vam rebre el sí de moltes parts per poder-ho fer».

 

No interposarà demanda

La cantant no posarà cap demanda tot i estar molt molesta
La cantant no posarà cap demanda tot i estar molt molesta | Telecinco

 

Malgrat aquesta situació, la cantant no interposarà cap mesura legal per la utilització de la seva veu sense haver demanat el seu permís. La representant sentenciava la situació amb les següents paraules:  «Marta va fer aquella lletra amb moltíssim d’afecte i sense cap intenció ni simbologia patriòtica. És una llàstima que passin aquestes coses». Una opinió que pot ser contradictòria amb altres usos que rep aquest himne per part de diferents partits polítics. Tot i que és possible que ells si demanessin permís a la cantant.

L’himne i la seva versió polititzada

La promoció que va fer Marta Sánchez de la seva versió de l’himne d’Espanya va rebre multitud de crítiques, encara que l’artista ha deixat ben clar que «cantaré l’himne amb la meva lletra quan i on em doni la gana».

Marta Sánchez declara que es lliure de cantat la seva versió quan vulgui
Marta Sánchez declara que és lliure de cantar la seva versió quan vulgui | cedida

 

Segons comenta Sánchez, la iniciativa de posar lletra a l’himne no té cap relació amb la situació política catalana o nacionalista. «Va ser quan vaig tornar a Espanya quan vaig acabar la lletra, després de tres anys a Florida»,  exposa la cantant quan li pregunten sobre l’origen de voler escriure la lletra a l’himne nacional.

  • També pots llegir:  Busquen la música per a l'himne de la Policia Espanyola